VORIGE PAGINA
|
|
VOLGENDE PAGINA
|
DAG 7: VRIJDAG 29 MAART 2013 (Deel 2/4) |
Bonen iemand? |
foto's: Wim |
Full cooked breakfast aan boord.Terwijl zien we door de ramen aan bakboord het eiland Jura aan ons voorbijschuiven als ook de andere Islay ferry op zee die weer een lading toeristen naar Islay brengt die ongetwijfeld ook weer het één en het ander zullen beleven op dat prachtige eiland.We raden het iedereen aan, zowel het eiland Islay als het warme ontbijt op de ferry.Het is bijna middag als we de aanlegsteiger van het vaste land in Kennacraig naderen en de kapitein ons door de luidsprekers naar onze voertuigen roept. |
|
foto: Werner |
foto's: Gunter |
|
Eenmaal ontscheept in Kennacraig is het rustig de kilometers aftellen langs de heenweg van vorige maandag. We doen dit door wondermooie en winters getinte landschappen.Op tijd halt houden om even te rusten wordt er aangeraden door waarschuwingsborden naast de weg.Boodschap meteen begrepen en de eerstvolgende halte voorbij Inveraray wordt hiervoor gebruikt. |
|
foto: Wim |
foto: Werner |
foto: Werner |
LINKWOOD 1973 36Y 50,4% THE NECTAR OF DAILY DRAM |
Fruit en vanille. Rijpe banaan, mango en abrikoos en een toetsje boenwas. In de smaak ananas op siroop en abrikoos. Een lekkere fruitige whisky. |
foto: Werner |
Al brainstormen over een volgende Gaston & Leo sketch voor een volgende trip? |
We hebben nog 1 afspraak staan in onze agenda deze trip. De
distilleerderij in de Lowlands die je in de nabije buurt van Glasgow
kan vinden, de grootste stad van Schotland en de derde grootste van
heel the UK.
|
|
foto: Marc |
foto: Wim |
De tourgids van weleer is er niet (meer?), wel een man die luistert naar de naam Darren, dus geen interview met hem.Na de introductiefilm neemt Darren ons mee doorheen het productieproces. De distilleerderij ligt er nog even clean bij als tijdens ons vorig bezoek, toen er sommigen zelfs luidop dachten dat het allemaal maar 'een display' was en er niet werd gewerkt. Niets is minder waar natuurlijk, met een productievolume van 1,6 miljoen liter alcohol per jaar moet er hard gewerkt worden om dit te bereiken in deze kleinere distilleerderij. Hier wordt ook nog als enigste distilleerderij in Schotland de volledige triple distilled methode toegepast, waar de lowland distilleerderijen vroeger voor gekend waren. |
|
foto: Dirki |
foto: Wim |
Auchentoshan Mashtun |
foto: Dirki |
foto: Werner |
VORIGE PAGINA
|
|
VOLGENDE PAGINA
|