VORIGE PAGINA
Vrijdag 29/03/2013 (deel 2/4)

VOLGENDE PAGINA
Vrijdag 29/03/2013 (deel4/4)

 

DAG 7: VRIJDAG 29 MAART 2013 (Deel 3/4)

 

 

 

 

 

De tour doorheen deze kleine en gezellige distilleerderij is een soort hindernisparcours waarbij er tussen elke productiefase een andere Auchentoshan expressie moet worden geproefd. 

Ook dit brengen we steeds tot een goed einde zodat we verder kunnen naar de volgende stap in het distilleerproces. Je mag geen beurt overslagen noch 3 stappen achteruit gaan.

Een leuke aanpak van een distilleerderijtour trouwens. 

Via de 12 jarige, de Three Wood, de 18 jarige en de 21 jarige belanden we in de still room waar hun 3 stills staan te glimmen.

foto: Werner

 

 

 

 

 

     Washbacks

foto's: Dirki

 

 

 

foto: Dirki

 

 

 

 

foto: Dirki

 

 

 

 

foto: Gunter

 

 

 

 

foto: Werner

New make spirit.

 

 

 

 

foto: Werner

Een 1965 op een Vintage 1973 Tour?

 

 

 

 

Wanneer de uitnodiging voor deze trip werd verstuurd naar de vrienden, werd het nogal vlug duidelijk dat er 2 helaas niet mee konden. 

Eentje er van had nochtans al héél lang de intentie om deze reis niet aan zich te laten voorbijgaan. Sinds hij al jaren weet had van deze te ondernemen verjaardagstrip had hij al het perfecte verjaardagscadeau voor mij aangeschaft. Een Auchentoshan uit het geboortejaar van mijn grote broer (1965) en op dezelfde leeftijd (31 years) gebotteld als de Auchentoshan 1973 die grote broer heeft aangeschaft voor deze reis. 

Met véél spijt heeft hij dus deze reis aan hem moeten laten voorbijgaan maar we gaan dit binnen een tweetal maanden zeker rechtzetten. 

foto: Dirki

 

 

 

 

foto: Gunter

 

 

 

 

foto: Werner

Zelf je fles afvullen in het Auchentoshan warehouse.

 

 

 

In het Auchentoshan warehouse mag er niet gefotografeerd worden, maar mag er wel worden geproefd. 

We doen dit niet alleen uit het vat voor de bezoekers (zie details op foto hiernaast), en waar je zelf je fles mag mee afvullen indien je voldoende betaald, maar we mogen van de tourgids hier in het warehouse ook onze eigen twee Auchentoshan's flessen openen om deze naast elkaar te proeven. 

Een leukere locatie is moeilijker te bedenken. Vindt ook de tourgids die uiteraard een glaasje van ons mag meenippen van deze twee zeldzame whiskies, en er zo alsnog een foto in het warehouse mag genomen worden. Onze vriend thuis wordt live op de hoogte gebracht dat we zijn geschonken fles openen hier in het warehouse en de tourgids vertelt ons niet zonder emotie dat dit zijn best tour ever is. 

foto: Jan

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

AUCHENTOSHAN 1973 31Y 50,8% SHERRY BUTT

Bloedappelsien. Luikse perensiroop en koude koffie. Een sherrybotteling zoal ze vroeger allemaal waren. Vroeger waren nu eenmaal sommige dingen beter. In de afdronk tannine's die een bittere toets nalaten.

 

AUCHENTOSHAN 1965 31Y 48,9% HOGSHEAD

Cognac? Deze geur verdwijnt wel na een tijdje in het glas. Gedroogd gras na een maaibeurt. Vanille. Boenwas. Geperste citroenen. Eiken meubelen. De smaak nog héél levendig. Bitterzoet. Het grassige komt terug en blijft mooi in de mond hangen. Citroen thee met veel suiker. Perziken. Persoonlijk mijn favoriet van de twee. Veel meer smaken te ontdekken in deze.

 

 

 

 

foto's: Wim

Naar de tastingruimte.

 

 

 

VORIGE PAGINA
Vrijdag 29/03/2013 (deel 2/4)

VOLGENDE PAGINA
Vrijdag 29/03/2013 (deel4/4)