VORIGE PAGINA
|
|
VOLGENDE PAGINA
|
DAG 7: VRIJDAG 29 MAART 2013 (Deel 1/4) |
Kukeleku!!*
Het is weer vroeg dag, of gisteren laat avond. Dat kan het ook geweest
zijn. Waarschijnlijk een combinatie van de twee. In elk geval gaan we weer gedisciplineerd te werk
zodat het
busje, en ook Wim zijn auto, binnen de afgeproken tijd geladen zijn met
bagage en reizigers zodat we klaar zijn voor vertrek. Naar Port Ellen, waar de ferry naar het
vasteland ons zo meteen zal komen halen en waar het Caledonian
MacBrayne cateringteam in
hun kombuis ons warm ontbijt al volop aan het klaarmaken is om sebiet
voor ons te serveren.
|
||
Onze cottage in de ochtendzon. |
foto: Marc |
foto: Dirki |
Hetgene wat nog overblijft zijn de warehouses die de eigenaar Diageo nu gebruikt om Lagavulin whisky in laten te rijpen... |
foto: Gunter |
foto: Gunter |
...en de 2 overgebleven Port Ellen kilns, met daarachter de in bedrijfzijnde Diageo industriële mouterij. |
foto: Wim |
foto: Werner |
LONGMORN 1973 37Y 58% THE WHISKY AGENCY / THE NECTAR |
Geboend hout. Gestoofde appeltjes (zurige Granny Smith). Perzik. Meloen. Kruisbessen. Een blik verf dat na 10 jaar terug wordt geopend. In de smaak ook een toets boenwas. Abrikozentaart en een hint van verse thee. In de lange kruidige afdronk chocolade pudding en meloen. |
foto: Gunter |
Port Ellen Harbour |
Bootje komt zo. |
foto's: Bert |
foto: Wim |
Exit Islay |
Islay verlaten doe je nooit met veel plezier, maar wel altijd met een heleboel mooie momenten die je kan koesteren en die ze niet meer kunnen afnemen. En we hebben er deze trip weer een heleboel bijeengespaard en waar iedereen onbewust heeft aan meegewerkt.Wanneer ik hier opnieuw zal aanmeren is weer een groot vraagteken.Er liggen hier bij Laphroaig nog een heleboel huurgelden voor het rapen, het lunchmenu bij Ardbeg verandert dagelijks, er zijn nog prachtige wandelingen te ontdekken, interessante en vriendelijke mensen (opnieuw) te ontmoeten. Kortom redenen genoeg om hier opnieuw voet aan wal te zetten.Iets drinken om de pijn van het afscheid te verzachten anders? |
|
foto: Werner |
foto: Werner |
GLENLIVET 1973 35Y 40,1% DUNCAN TAYLOR 'LONACH' |
Vanille. Limoen. Harde abrikozen, ananas op siroop. Héél veel fruit. Gekookt fruit ook. Het smaakgevoel in de mond is vrij vettig en omvat nog meer exotisch fruit en een beetje zwarte drop achterna. Afdronk van flan pap. Maar wel vrij korte afdronk. Ongetwijfeld door de botteling op 40,1% alc/vol. |
foto's: Werner |
foto: Werner |
VORIGE PAGINA
|
|
VOLGENDE PAGINA
|