MAANDAG 02 JUNI 2008
|
||
ZONDAG Deel 4/4 |
MAANDAG Deel 2/3 |
foto: Wim |
foto: Werner |
Maandagochtend. De traditionele
ochtendwandelingen rondom het hotel zijn reeds ingezet. Sommigen zijn al bezig met het vlees
uit te kiezen voor het diner van deze avond
(zie foto hierboven). Gerry, die de taak van ruitenwasser op zich heeft
genomen, heeft zijn handen vol met de busjes (zie foto daarboven),
terwijl J'O op de foto ernaast trots onze nieuwe clubbotteling
presenteert.
|
Aangekomen op de distilleerderij is het eerste
wat opvalt dat het dak van een kiln in de steigers staat.
|
||
foto: Gilbert |
foto: Dirk |
foto: Werner |
Het tweede wat opvalt zijn de pas afgevulde vaten, die via een laadplatform op een vrachtwagen worden gerold vanuit de filling store. Deze zullen naar de warehouses aan de overkant van de straat worden gebracht, om daar te laten rijpen. |
|||
Warehouses |
foto: Marc L. |
foto: Wim |
foto: Werner |
Eenmaal achter de fotogenieke poort kom je terecht in een prachtig authentiek decor van eeuwenoude distilleerderijgebouwen. Het geheel heeft iets van een gezellig oud dorpje, met een main street en allerlei vertakkingen links en rechts. In deze main street bevindt zich het vernieuwde visitor centre en bijhorende shop. Het geslaagde nieuwe logo is ook volop aanwezig. We worden warm onthaald door Patricia Retson, Brand Heritage Manager van HP, die ook onze contactpersoon was voor dit bezoek. |
foto's: Dirk |
De tour start waar er bij veel andere distilleerderijen te kort
wordt geschoten, maar dit bij HP gelukkig niet zo is:
|
||
foto: Werner | ||
foto: Dirk |
Na de film wordt de groep in 2 gesplitst. Het ene, en het andere busje dus. We krijgen allen dezelfde tour doorheen de
werkende distilleerderij. Alleen de kiln is momenteel niet in bedrijf. Hetzelfde
verhaal zoals op onze vorige clubreis bij Bowmore en Laphroaig.
Bon,
|
||
foto: Gunter |
foto: Werner |
Moutvloer waar de gerst ligt te kiemen |
foto: Gilbert |
Hier op de distilleerderij wordt nog een 30% van de gebruikte gerst
zelf gemout, de overige 70% komt van industriële mouterijen.
|
|
foto: Dirk |
foto's: Dirk | ||
foto: Wim |
foto: Marc L. |
Highland Park Mashtun |
||
foto: Gilbert |
Highland Park Washbacks |
||
foto: Gilbert |
foto's: Geert VdM |
Reinigen (stomen) van een washback |
foto: Werner |
Weer die “safety & health regulations”! Geen foto’s in de stillroom … maar wel vanuit de openstaande deur, wat net lukt.Via warehouse n°3, dat enkel lege vaten huisvest die
staan te wachten om gevuld te worden, komen we in de filling store.
|
foto's: Wim |
foto: Dirk |
Casklabel |
foto: Werner |
Waar voor velen de Highland Park tour eindigt, breien wij samen met Patricia Retson, Brand Heritage Manager van Highland Park, er nog een vervolg aan in de tasting room. |
||
foto: Gilbert |