VORIGE PAGINA
Zondag 24/03/2013 (Deel 1/2)

VOLGENDE PAGINA
Maandag 25/03/2013 (Deel 1/3)

 

DAG 2: ZONDAG 24 MAART 2013 (Deel 2/2)

 

 

 

 

foto: Wim

Toasten op de kapitein die zo meteen zal vertrekken.

 

 

 

 

 

Voorkomen is beter dan genezen. Reisziekte op deze 15 uur durende overtocht moet vermeden worden. De zee is vrij ruw met windsnelheden die 7 Beaufort en meer halen.

Op de Touristil bijsluiter lezen we dat alcohol de werking van het medicament nog versterkt, of zoiets. Ook zij die geen Touristil innemen doen gezapig mee.

Ondertussen wordt meer dan 25 uur te laat het anker gelicht en weg zijn wij.

Tijd om de aperitieftasting in gang te steken.

foto: Wim

 

 

 

 

foto: Werner

IJmuiden verlaten

 

 

 

 

 

Het concept van Whisky-Cruises mag dan wel niet van ons komen, we maken er wel gebruik van, zij het met een serieuze upgrade.


In onze eigenste tastingruimte, die enkele passagiers voor ons hebben vrijgehouden tot we daar waren, gaan de eerste drie Vintage 1973 flessen van deze reis open.

foto: Werner

 

 

 

 

GLENALLACHIE VINTAGE 1973 38Y 44%

foto: Werner

 

GLENALLACHIE 1973 38Y 44% MALTS OF SCOTLAND CASK MoS 11018

Geur van velpon, warme gesuikerde munt-thee en abrikoos en lychee likeur. Ook de geur van goei boter komt boven.
In de smaak thee. Niet de munt-thee die in de geur terug te vinden was, maar wel gesuikerde fruit-thee. In de smaak vinden sommigen ook nog bosvruchten terug. De afdronk is kort en krachtig. Opnieuw munt en ook nog even roze pompelmoes.

 

 

foto: Wim

foto: Werner

 

 

 

foto's: Werner

 

We hebben geen kampvuur nodig om het kampgevoel aan te wakkeren. Mag ook niet van de kapitein. Sterke whisky's en sterke verhalen doen hun werk. De trend is meteen gezet voor de rest van de week. Een leukere verjaardags-feest-week kan je niet wensen. Alvast bedankt. En dan zijn we nog niet eens in Schotland.

 

 

Om 20.30u komt onze tafel vrij in het 7 Seas Dinnerbufet restaurant op dek 7. Een buffet dat zich strekt van bakboord tot stuurboord met voor ieder wat wils. En wat meer is: à volenté én met ons gratis aangeboden één bier ter compensatie van onze geannuleerde overtocht van gisteren. Frisdrank had ook nog gekund horen we pas achteraf. 

 

De deining van het schip op de golven valt reuze mee na alle genomen voorzorgsmaatregelen, ook met een vol buikje. 

foto: Wim

 

 

 

 

Om toch maar alles te stabiliseren leggen we er achteraf in de bar nog een laagje over, waar een solo artiest het beste van zichzelf staat te geven met akoestische gitaar. 

Het kon natuurlijk altijd nog erger zijn door bijvoorbeeld de twee knuffelende zeerotten Nicole & Hugo aan de microfoon. 

Moe en voldaan sluiten we de dag af. In onze geüpgrade kajuiten met zicht op de zee die er zo zwart als de Guinness van daarnet in de bar uitziet deze nacht.

foto: Gunter

 

 

 

 

 

 

 

 

VORIGE PAGINA
Zondag 24/03/2013 (Deel 1/2)

VOLGENDE PAGINA
Maandag 25/03/2013 (Deel 1/3)