VORIGE PAGINA
Zondag 24/03/2013  (deel 2/2)

VOLGENDE PAGINA
Maandag 25/03/2013  (deel 2/3)

 

DAG 3: MAANDAG 25 MAART 2013 (Deel 1/3)

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

De kapitein is een echte lolbroek. Zo draaien en wiebelen met z'n boot dat hij vannacht heeft gedaan. We zijn letterlijk enkele keren bijna uit onze bedden gerold, zonder te lachen wel te verstaan, waarbij alles dat niet vast stond er nu ook niet meer staat.

Mijn kajuitgenoot blijkt bij het ontwaken onbewust en ongewild te hebben meegedaan aan een medisch experiment. Het medicament Imodium stopt blijkbaar ook nog reisziekte. Zonder vepakking zien ze er inderdaad allemaal hetzelfde als Touristillekes uit.

Een frisse neus halen op het buitendek mag letterlijk worden genomen. Niet door de overdosis imodium van die kajuitgenoot, wel door de gure noordoostenwind die we nog niet kwijt zijn. Hier en daar valt er ook een beetje korrelsneeuw naar beneden.

foto: Wim

 

 

 

Het ontbijtbuffet spreidt meer ten toon dan wat je op een willekeurige ochtend maar kan wensen. De bonen in tomatensaus springen hierbij meteen in mijn vizier. Het is aan de bonenstand dan ook geen drukte van jewelste dus geraak ik er makkelijk aan mijn gerief. Toch een gemiste kans van de andere passagiers om de bonen zo te negeren.

Stilletjes aan komt de kust van Noord-Engeland in zicht, die gevrijwaard van sneeuw blijkt te zijn, en hijst het schip trots zijn Deense vlag. 

Enkelen schrijven nog vlug hun zee avonturen neer in hun kajuit met zeezicht. 

foto: Wim

 

 

 

foto: Gunter

J'O update zijn dagboek

DFDS vaart onder de Deense vlag

foto: Wim

 

 

 

 

foto: Gunter

1 Reisdag en al vuil genoeg.

 

 

 

 

 

foto: Wim

Aankomst Newcastle

 

 

 

 

foto's: Wim

 

 

 

 

foto: Gunter

 

 

Eenmaal uitgescheept en de douanecontrole voorbij, is het 300 kilometers vreten tot waar voor mij Schotland begint. Net voorbij Glasgow waar de oevers van Loch Lomond steeds weer het startsein van de Highlands lijken te geven. We doen dit op rustige en sneeuwvrije wegen, met een tussenhalte net over de Schotse grens voor een lunchke en een Starbucks Coffee. 

 

 

 

 

foto: Wim (met handsfree kit)

Green T... vanavond in de bar een Red T ???

 

 

 

 

foto: Wim

 

 

 

VORIGE PAGINA
Zondag 24/03/2013  (deel 2/2)

VOLGENDE PAGINA
Maandag 25/03/2013  (deel 2/3)