VORIGE PAGINA
Maandag 25/03/2013  (deel 1/3)

VOLGENDE PAGINA
Maandag 25/03/2013  (deel 3/3)

 

DAG 3: MAANDAG 25 MAART 2013 (Deel 2/3)

 

 

 

 

foto: Wim

Tussenstop in Luss, aan de oevers van Loch Lomond.

 

 

 

 

foto's: Wim

 

foto's: Gunter

 

 

 

 

foto: Werner

 

GLEN GRANT 1973 37Y 46% THOSOP BELGIUM

Geur van boenwas, abrikoos en citrus. De ijskoude buitentemperaturen hier aan het meer van Loch Lomond maken hem olieachtig van structuur. Smaak en nasmaak van appelsien en opnieuw de abrikoos die ook opvallend aanwezig is in de geur. Lekker. Fris ook, in alle opzichten.

 

 

 

 

foto's: Werner

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

foto: Werner

By the bonnie banks of Loch Lomond

 

 

 

 

foto: Wim

En weer verder richting westelijke besneeuwde Highlands

 

 

 

 

foto: Johan

 

 

 

 

 

Een mooi volgend rustpunt op de A83 autoweg richting Campbeltown is het uitkijkpunt dat luistert naar de gepaste naam 'Rest and be thankful'. Op de autoradio hebben we trouwens gehoord dat die A83 vanmiddag na 3 dagen terug vrij gegeven is tussen Tarbert en Campbeltown voor alle verkeer. Sneeuw en ijs zijn er geruimd. Goed nieuws voor zij die daar morgenvroeg vroeg meteen gebruik willen van maken om bijvoorbeeld de ferry naar Islay te nemen in Kennacraig.

Steeds weer een mooie route trouwens, die A83 die je naar de westelijke Highlands brengt. Leuk om zien ook zijn de vele watervalletjes die naast de weg over de rotswanden nu allemaal tot ijs zijn omgevormd. 

Op deze rustplek boven de vallei kan je zelfs iets drinken... als je iets bij je hebt.

foto: Werner

 

 

 

 

foto: Werner

 

LOCHNAGAR 1973 28Y 50% DOUGLAS LAING 'OLD MALT CASK'

Héél floraal in de neus. Hooi en stro. Muntblaadjes en ook een beetje meloen. Smaak is fruitig. De ananas snoepblokjes van Rang in de smaak. Iemand komt op de proppen met iets nieuws in de tasting notes dictionary die nog moet verschijnen: 'mesofiele graslanden'

 

 

 

 

foto: Bert

foto: Wim

 

 

 

 

foto: Werner

 

DALWHINNIE 1973 29Y 57,8%

Geur van een natte boswandeling in de herfst. Mossig en kreupelhout. Ook de lekkere geur van vers brooddeeg dat net de oven in gaat. Verrassende whisky, in de goede betekenis van het woord wel te verstaan. Smaak van rijpe vijgen en de good old Pim's Cake. Honing en gebrande noten. In de afdronk oa. zwarte drop.

 

 

VORIGE PAGINA
Maandag 25/03/2013  (deel 1/3)

VOLGENDE PAGINA
Maandag 25/03/2013  (deel 3/3)