VORIGE PAGINA
Zaterdag 23/03/2013

VOLGENDE PAGINA
Zondag 24/03/2013 (Deel 2/2)

 

DAG 2: ZONDAG 24 MAART 2013 (Deel 1/2)

 

 

 

 

De sneeuw van vannacht in Vlaanderen heeft deze ochtend voor een wit tapijtje gezorgd. Marc zijn online aftellerke is gisterennamiddag  gereset en bereikt bijna opnieuw de laatste minuten voor de start van deze reis.
Nog voor onze tweede poging tot vertrek wordt het internet geraadpleegd over de ernst van de situatie op de wegen in de regio's waarop wij ons hopelijk vanaf morgenvroeg zullen op gaan begeven. Omdat we vanaf Newcastle noordwaarts rijden richting Schotland zal het daar nog wel meevallen morgen. Echter, de (enigste) baan die ons overmorgen naar de ferryterminal in Kennacraig zou moeten brengen, is nog steeds afgesloten voor alle verkeer door de sneeuwval. Weersvoorspellingen geven geen sneeuw meer van betekenis in die regio dus zal het misschien allemaal wel goed komen. "We zullen wel zien" is een door ons veelgebruikte zin in zulke situaties. 

foto & wagen (die zo meteen mee op tour vertrekt): Wim

 

 

 

 

van 't Internet

 

 

 

 

Uur van afreis is een uur vroeger voorzien dan gisteren. De sneeuw op onze reisweg richting ferry in IJmuiden moest ons maar eens hinderen. Gelukkig is het vandaag zondag waardoor het verkeer een vrije dag heeft op de snelwegen. 

 

De strakke gure noordoostenwind gaat nog steeds geweldig tekeer tegen het busje, maar ik heb nog geen slecht nieuws ontvangen van DFDS ferries uit IJmuiden. Ze kunnen zich ook geen twee gratis bier veroorloven.

 

Het busje wordt ontsneeuwd en weg ben ik voor een deja-vu tochtje tot bij onze laatste vriend Jan waar het officiŽle startschot van de reis wordt gegeven.

Vandaag dan??

foto: Hanne

 

 

 

 

Door de extreme weersomstandigheden voor de tijd van het jaar zijn sommige diertjes in de war...

foto: Jan

 

 

 

 

 

Het welkomstcomitť in De drie tonnen is zoals altijd weer hartelijk. Dit heeft niets te maken met het feit dat we op Schotland reis vertrekken, want gisteren was dit ook hartelijk en zijn we helemaal niet op reis vertrokken.

Er wordt voorgesteld om van de gelegenheid gebruik te maken om een foto van de groep te nemen.

Nu we er allemaal nog kei goed uitzien en allemaal staan te blinken van intens geluk.

Volgende week zal dat anders zijn wanneer we hier opnieuw arriveren.

foto: Gunter

 

 

 

 

foto: Lieve

 

 

 

 

De 2,5 uur durende noordelijke rit naar IJmuiden verloopt vlotjes. Ondanks dat het buiten guur winterweer is en de wind regelmatig flink uithaalt naar het busje, heerst er in het busje een warme gezelligheid. 

Een heus Breugelfeest ontpopt zich van vooraan tot op de achterbanken van het busje waar er frikandellen -naar Belgisch model niettegenstaande we de grens met Nederland zijn overgestoken- worden doorgegeven. Huisbereide frikandellen dan nog wel, gerold door de moeder van J'O. Als bijgerecht worden ook mijn kriekskes van Haribo doorgegeven.

Aankomst IJmuiden

foto: Wim

 

 

 

 

Daar ligt hij dan, maar hopelijk niet voor lang meer.

Door de geannuleerde overtocht van gisteren is het vandaag dubbel zo druk, en wordt er flink wat aangeschoven om de buik van de ferry te kunnen binnenrijden. Maar ons hoor je niet klagen, zelfs niet wanneer ons buske nog als laatste staat te wachten op een signaal om er op te mogen. Wim is ondertussen met zijn wagen en entourage al lang ingecheckt en had niet de minste moeite om daarna de bar te vinden.

Door de herboeking naar vandaag waren alleen de grotere luxueuzere buitenhutten nog vrij, en hebben ze ons deze gegeven. Een mooie upgrade zonder meerkost. 

foto: Jan

 

 

 

 

foto: Wim

foto: Bert

 

 

 

VORIGE PAGINA
Zaterdag 23/03/2013

VOLGENDE PAGINA
Zondag 24/03/2013 (Deel 2/2)