VORIGE PAGINA
|
|
VOLGENDE PAGINA
|
DAG 2: ZONDAG 24 MAART 2013 (Deel 2/2) |
|
||
foto: Wim |
Toasten op de kapitein die zo meteen zal vertrekken. |
Voorkomen is beter dan genezen. Reisziekte op deze 15 uur durende overtocht moet vermeden worden. De zee is vrij ruw met windsnelheden die 7 Beaufort en meer halen.Op de Touristil bijsluiter lezen we dat alcohol de werking van het medicament nog versterkt, of zoiets. Ook zij die geen Touristil innemen doen gezapig mee. |
|
Ondertussen wordt meer dan 25 uur te laat het anker gelicht en weg zijn wij.Tijd om de aperitieftasting in gang te steken. |
|
foto: Wim |
foto: Werner |
IJmuiden verlaten |
Het concept van Whisky-Cruises mag dan wel niet van ons komen, we maken er wel gebruik van, zij het met een serieuze upgrade.
|
|
foto: Werner |
GLENALLACHIE VINTAGE 1973 38Y 44% |
foto: Werner |
GLENALLACHIE 1973 38Y 44% MALTS OF SCOTLAND CASK MoS 11018 |
Geur van velpon, warme gesuikerde
munt-thee en abrikoos en lychee likeur. Ook de geur van goei
boter komt boven.
|
foto: Wim |
foto: Werner |
foto's: Werner |
We hebben geen kampvuur nodig om het kampgevoel aan te wakkeren. Mag ook niet van de kapitein. Sterke whisky's en sterke verhalen doen hun werk. De trend is meteen gezet voor de rest van de week. Een leukere verjaardags-feest-week kan je niet wensen. Alvast bedankt. En dan zijn we nog niet eens in Schotland. |
Om 20.30u komt onze tafel vrij in het 7 Seas Dinnerbufet restaurant op dek 7. Een buffet dat zich strekt van bakboord tot stuurboord met voor ieder wat wils. En wat meer is: à volenté én met ons gratis aangeboden één bier ter compensatie van onze geannuleerde overtocht van gisteren. Frisdrank had ook nog gekund horen we pas achteraf.
De deining van het schip op de golven valt reuze mee na alle genomen voorzorgsmaatregelen, ook met een vol buikje. |
|
foto: Wim |
Om toch maar alles te stabiliseren leggen we er achteraf in de bar nog een laagje over, waar een solo artiest het beste van zichzelf staat te geven met akoestische gitaar.Het kon natuurlijk altijd nog erger zijn door bijvoorbeeld de twee knuffelende zeerotten Nicole & Hugo aan de microfoon.Moe en voldaan sluiten we de dag af. In onze geüpgrade kajuiten met zicht op de zee die er zo zwart als de Guinness van daarnet in de bar uitziet deze nacht. |
|
foto: Gunter |
VORIGE PAGINA
|
|
VOLGENDE PAGINA
|