VORIGE PAGINA
Woensdag 27/03/2013 (deel 3/5)

VOLGENDE PAGINA
Woensdag 27/03/2013 (deel 5/5)

 

DAG 5: WOENSDAG 27 MAART 2013 (Deel 4/5)

 

 

 

 

Ruim voor sluitingstijd stappen we opnieuw het visitor centre van Bruichladdich binnen voor een blitsbezoek deze keer. Hun nieuwe valinch is dus ook net binnen. Een in februari 1990 gevuld Refill Sherry Hogshead, dat 18 jaar later is overgeheveld in een Pauilllac wijnvat en dat nu hier pas in de shop ligt en waar je, indien je dit wenst en betaald, een 50cl fles van kan afvullen.   

Er zijn er zelfs die dit ook doen, nadat we nochtans eerst hebben mogen proeven.

Het blijft natuurlijk een mooi souvenier, zelf je fles rechtstreeks van een vat afvullen. Voor sommigen zal deze thuis mooi in het rijtje passen naast eerdere afgevulde Valinch's.

Als je het zo bekijkt had ik misschien ook eentje moeten afvullen.

foto: Bert

 

 

 

foto: Bert

foto: Wim

 

 

 

foto's: Wim

Nog even labelen en laten föhnen...

 

 

 

foto: Bert

Nog even laten tekenen door de manager Duncan MacGillivray

En klaar is fles.

foto: Wim

 

 

 

 

Van Bruichladdich naar Kilchoman Distillery is niet ver, en kan nog net voor sluitingstijd. We passeren er toch voor onze volgende opdracht en kunnen zo even goeiedag gaan zeggen tegen onze vriend en manager John MacLellan. De brave man kennen we al van bij zijn tijd bij Bunnahabhain Distillery en slaan maar al te graag een praatje met de brave man. Of het nu hier op Islay is, of thuis op een tasting of whiskyfestival. Maar het liefst van al hier op Islay natuurlijk. Natuurlijk.

De distilleerderij, die centraal staat op het erf van de boerderij, is nog maar een goede 7 jaar bezig maar kent ondanks de jonge leeftijd toch al een rijke geschiedenis, en wat meer is, de verkoop van hun bottelingen loopt als een trein.

foto: Johan

 

 

 

foto's: Wim

     Kilchoman: Farm Distillery

 

 

 

 

 

foto's: Gunter

 

 

Op een boogscheut van Kilchoman vinden we het mooiste zandstrand van het eiland: Machir Bay.

Hier schijnt altijd de zon als we komen, dus nu ook weer. De heuvels rondom de baai zijn nog besneeuwd, ondanks dat die zon flink haar best doet, maar dat doet de ijzige noordoostenwind ook.

foto: Johan

 

 

 

 

foto: Bert

 

BUNNAHABHAIN 1973 34Y 46,1% CELTIC HEARTLANDS

We hadden hem ook op de pier van Bunnahabhain kunnen openen hier op het eiland, maar daarvoor zijn we een dagje te weinig op Islay om de verre verplaatsing naar de distilleerderij te ondernemen. En Machir Bay is eveneens een leuk oord om whisky te proeven. Geur van wit steenfruit en hout. Smaak van ananas op siroop en appelsien marmelade. Een lekker fruitige Bunna.

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

foto: Werner

 

MACDUFF 1973 38Y 47% THE WHISKY AGENCY

Groene muntjes en pectorallekes. Mandarijn. Verse eucalyptus. Heerlijke geur trouwens. De smaak van brikjes appelsiensap. Ananas en flan taart. Poepegatjes. En toch ook een beetje boenwas, wat in veel oude bottelingen onvermijdelijk is. In de afdronk tabaksbladeren en groene thee. 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

foto: Werner

 

TAMDHU 1973 35Y 56% GORDON & MACPHAIL 'Reserve'

Wijnazijn. Humus. Mos. Groen afval na een dag snoeiwerk. Nat hout. Smaak is metaalachtig, champignons en toch ook een beetje rood fruit. Een hele interessante deze met een toch wel apart smakenpalet.

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

foto: Werner

 

GLENCADAM 1973 33Y 46% BERRY BROS & RUDD

Nog een laatste dan voor de zon ondergaat. Limoen en munt. Appelsiensap met vanillesuiker. Ananas op siroop. Gegist brooddeeg. In de smaak abrikoos. Een zekere bitterheid ook. Thee en sigarenkistjes. Te rijpe/te zoete mandarijntjes. 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

foto: Dirki

 

 

VORIGE PAGINA
Woensdag 27/03/2013 (deel 3/5)

VOLGENDE PAGINA
Woensdag 27/03/2013 (deel 5/5)