VORIGE PAGINA
|
|
VOLGENDE PAGINA
|
DAG 5: WOENSDAG 27 MAART 2013 (Deel 1/5) |
analoge foto: Wim |
Ochtend in Bowmore. |
foto: Gunter |
foto's: Wim |
foto: Wim |
Ochtenden in Schotland, het heeft altijd iets spannends. Zal ik hoofdpijn hebben als ik wakker word? Zal ik sebiet bonen in tomatensaus op mijn ontbijtbord krijgen? Zal ik regen zien wanneer ik de gordijnen opzij schuif? Het antwoord is 3x negatief. Wel jammer van de bonen.Er is al veel animo in onze keuken zonder afwasmachine. Een semi-cooked breakfast is in volle productie, met gekookte eieren en toast a volenté. Wim zijn lekkere zelf, -en huisgemaakte allerlei vruchtenjam ziet ook alle hoeken van de tafel. Ook de havermoutpap, of porridge zoals ze het hier zo mooi noemen, gaat aan de kook. Een voedzaam ontbijt is geen luxe op deze lange vermoeiende dagen.De afwasmachine en de meid is out of order, dus nemen we het wel over. Dat verdient uiteraard een digestiefke na ons ontbijt op ons buitenterras aan de oever van Loch Indaal, en met zicht op de buurtdistilleerderij. |
||
Feestneus |
foto: Gunter |
foto: Gunter |
In onze ommuurde achtertuin hebben we |
een verhoogd terras met een viewpoint op de distillery. |
foto: Johan |
foto: Werner |
TULLIBARDINE 1973 33Y 46,2% |
Geur van brooddeeg dat de oven nog in moet. Munt, appelmoes en peren. Smaak van hout en honing die ook nog lang in de afdronk blijft hangen. Vrij bittere afdronk ook. |
Toch wel een leuk ochtendritueel. Een ideale
lokatie trouwens om tuinfeestjes te organiseren in dit decor, als de
buitentemperaturen dit toelaten natuurlijk.
|
|
foto: Werner |
Port Askaig (Islay), waar weldra de ferry naar Jura vertrekt. |
foto: Gunter |
foto: Wim |
De ferry ligt al klaar |
De 'Paps' op het eiland Jura aan de overkant ook |
foto: Marc |
We zijn klaar voor de overzet, de veerman duidelijk nog niet. De ferry service
kan niet worden gereserveerd (noch gegarandeerd) en hanteert het first come, first
serve principe.
|
|
foto: Werner |
foto: Werner |
CAPERDONICH 1973 34Y 41,5% DOUGLAS LAING "OLD MALT CASK" |
Opvallende abrikoos en nectarine geur in de neus. Boenwas en houtrook. De smaakaanzet is heftig. Fris zurige abrikoos en groene appeltjes. Ook nog een opvallende rokerigheid aanwezig en gras. Héél veel gras. Gedroogd gras dat wordt verbrand. Lange fruitige afdronk en nog steeds dat verbrand gras. |
Even later mogen we er dan toch op, en hebben we nog 6 minuten
en 34 seconden om:
|
||
foto: Wim |
Leaving Port Askaig |
foto: Dirki |
foto: Dirki |
Caol Ila Distillery |
analoge foto: Wim |
De immer fotogenieke 'Paps' op het eiland Jura |
VORIGE PAGINA
|
|
VOLGENDE PAGINA
|