VORIGE PAGINA
|
|
VOLGENDE PAGINA
|
DAG 4: DINSDAG 26 MAART 2013 (Deel 5/6) |
foto: Wim |
foto: Gunter |
Vaten van allerlei grootte en afkomst. Dit moet zo wat de distilleerderij zijn waar je de grootste varieteit terug vindt. Dit is ongetwijfeld ook de distilleerderij die de meeste verschillende bottelingen heeft uitgebracht het laatste decenium.Het personeel in het warehouse heeft het nochtans druk genoeg, en toch geeft Jim nog bijkomende opdrachten om onze glazen te vullen met verschillende kleurende whisky's. Er zijn vakbonden die al voor minder het werk neerleggen. Maar vandaag niet, ze zijn met vakantie. |
|
foto: Werner |
foto: Dirki |
foto: Werner |
foto: Gunter |
foto's: Werner |
Salto met dubble flikflak |
foto: Wim |
Tussendoor krijgen we ook eentje die gewoon op een bourbonvaatje
heeft gerijpt om te proeven. Lekker ordinair, zo zonder wijn-invloeden
en al, met de nadruk op lekker.
|
|
foto: Gunter |
foto: Werner |
BRUICHLADDICH 1973 30Y 40,2% |
Geur van boenwas en vanille. In de smaak
geconfijte abrikoos, passievruchten, marsepein en een vanilletoets. De
afdronk blijft lang voor z'n 40,2%. Zoals Jim al zei, samen met de
1970 een topperke.
|
En Jim, die doet waar hij de beste in is: vol passie anekdotes aaneenrijgen over zijn dagen hier op de distilleerderij. We zijn allemaal aan zijn lippen gekluisterd.Ook zijn nakende pensioen komt aan bod, en hoe hij hier mee omgaat.Om de tour af te sluiten passeren we nog langs hun eigen bottelinghal. Ook iets waar Jim terecht trots op is, ook creëert hij hiermee lokale werkgelegenheid.
|
|
foto: Gunter |
foto: Wim |
foto: Wim |
foto: Werner |
Hun Botanist Gin wordt momenteel afgevuld en met handmatige precisie gelabeld in de bottelhal.Vol lof over dit product wil Jim ons laten kennismaken met deze gin die geen tonic nodig heeft, aldus Jim.Gewoon ijskoud schenken.En zoals steeds heeft de man opnieuw gelijk.Natuurlijk mogen we ook nog gebottelde Bruichladdich proeven.
Eentje die op wijnvaten heeft nagerijpt.
|
|
foto: Gunter |
foto: Gunter |
foto: Werner |
Exit Bruichladdich |
VORIGE PAGINA
|
|
VOLGENDE PAGINA
|