VORIGE PAGINA
Dinsdag 26/03/2013 (Deel 4/6)

VOLGENDE PAGINA
Dinsdag 26/03/2013 (deel 6/6)

 

DAG 4: DINSDAG 26 MAART 2013 (Deel 5/6)

 

 

 

 

foto: Wim

foto: Gunter

 

 

 

 

Vaten van allerlei grootte en afkomst. Dit moet zo wat de distilleerderij zijn waar je de grootste varieteit terug vindt. Dit is ongetwijfeld ook de distilleerderij die de meeste verschillende bottelingen heeft uitgebracht het laatste decenium.

Het personeel in het warehouse heeft het nochtans druk genoeg, en toch geeft Jim nog bijkomende opdrachten om onze glazen te vullen met verschillende kleurende whisky's. Er zijn vakbonden die al voor minder het werk neerleggen. Maar vandaag niet, ze zijn met vakantie.

 

foto: Werner

 

 

 

foto: Dirki

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

foto: Gunter

 

 

 

 

foto's: Werner

Salto met dubble flikflak

 

 

 

 

 

foto: Wim

 

 

 

 

 

Tussendoor krijgen we ook eentje die gewoon op een bourbonvaatje heeft gerijpt om te proeven. Lekker ordinair, zo zonder wijn-invloeden en al, met de nadruk op lekker.
Ondertussen heeft Jim weet van de rode draad in ons Islay bezoek. Ook voor hij dit wist vertelde hij daarstraks al dat zijn twee favoriete Bruichladdich bottelingen de 1970 én de 1973 waren. Je kan je dus voorstellen hoe blij hij nu samen met ons is dat we zo dadelijk hier een door ons meegebrachtte Bruichladdich 1973 zullen openen om te proeven. Hij mag ze zelfs openen, de bewuste fles waar al meer dan 7 jaar zijn handtekening op staat. Dit is het minste wat we voor hem konden doen na deze tour met hem. We blijven fan van Jim.

foto: Gunter

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

BRUICHLADDICH  1973 30Y 40,2%

Geur van boenwas en vanille. In de smaak geconfijte abrikoos, passievruchten, marsepein en een vanilletoets. De afdronk blijft lang voor z'n 40,2%. Zoals Jim al zei, samen met de 1970 een topperke.
Ongeveer 9 jaar geleden gebotteld in de periode niet lang na de overname. Toen was er nog oudere stock aanwezig en kon dit, en moest dit ook om zo terwijl geld in het laatje te brengen.

 

 

 

En Jim, die doet waar hij de beste in is: vol passie anekdotes aaneenrijgen over zijn dagen hier op de distilleerderij. We zijn allemaal aan zijn lippen gekluisterd.

Ook zijn nakende pensioen komt aan bod, en hoe hij hier mee omgaat.

Om de tour af te sluiten passeren we nog langs hun eigen bottelinghal. Ook iets waar Jim terecht trots op is, ook creëert hij hiermee lokale werkgelegenheid.  

 

foto: Gunter

 

 

 

 

foto: Wim

 

 

 

 

foto: Wim

foto: Werner

 

 

 

Hun Botanist Gin wordt momenteel afgevuld en met handmatige precisie gelabeld in de bottelhal. 

Vol lof over dit product wil Jim ons laten kennismaken met deze gin die geen tonic nodig heeft, aldus Jim.

Gewoon ijskoud schenken.

En zoals steeds heeft de man opnieuw gelijk.

Natuurlijk mogen we ook nog gebottelde Bruichladdich proeven. Eentje die op wijnvaten heeft nagerijpt. 
Echt waar.

foto: Gunter

 

 

 

 

foto: Gunter

 

 

 

 

 

 

foto: Werner

Exit Bruichladdich

 

 

 

 

VORIGE PAGINA
Dinsdag 26/03/2013 (Deel 4/6)

VOLGENDE PAGINA
Dinsdag 26/03/2013 (deel 6/6)