foto: Gunter |
Aankomst in Oban |
foto: Werner |
Nu ook wij, sinds vorige woensdag, de enkelrichtingstraten in Oban
kennen verloopt het verkeer in het centrum opmerkelijk serener.
|
|
foto: Gunter |
Maar hoe vind je zoiets? Niet toevallig hebben we ons door één blikje Tennent's niet laten verleiden om er onze lusten op bot te vieren. Dit is het (volle) blikje dat we met een reden mee naar huis nemen. De eigenaars van het kempense café 'de Drie Tonnen' vieren zijn en haar huwelijksjubileum volgende zaterdag, en hadden graag dat wij daar ook bij waren. Hij gaat hier ongetwijfeld blij mee zijn. Een rood "T" glas heeft hij trouwens al thuis staan, voor de inhoud zorgen wij dus.Het adres van de Wellpark Brewery wordt netjes van het blikje overgetypt op onze GPS.Zo belanden we in vrij centraal Glasgow. Doordat de stad Glasgow gedurende de eeuwen uitgebreid is, is deze brouwerij dan ook in het centrum komen te liggen. Deze Wellpark Brewery is dan ook al gesticht in 1556. De portier van het bedrijf kijkt maar héél even vreemd op als we aan de poort foto's staan te nemen. |
|
foto: Werner |
foto: Werner |
Wellpark Brewery ESTD 1556 |
Wie bij het lezen van dit, en ook andere van onze online Schotland reisverslagen, de indruk krijgt dat Tennent's Lager echt wel kweenie hoe lekker bier moet zijn, gaat teleurgesteld zijn bij het proeven van dit pilsbier moesten ze zelf in Schotland terechtkomen. Zeker voor zij die net als ons afkomstig zijn uit 'het' bierland bij uitstek.Probeer eerst de andere Britse pilsbieren, ook de lauwe en de schuimloze, om vervolgens te eindigen met een frisse en van schuimkraag voorziene Tennent's. Zo kom je te weten waarom dit bier in onze reisverslagen steeds opdaagt en als 'een rode draad' doorheen onze reisverslagen is geweven. Dit bier heeft gedurende het vorige decenium een sociale rol gespeeld in al onze Schotland reizen, voor iedereen die we al hebben meegenomen. |
|
foto: Gunter |
Het is etenstijd als we inchecken in ons traditionele-laatste-avond-in-Schotland-hotel in Troon. De verwelkoming door de jonge vriendelijke receptioniste mag er opnieuw zijn. Ze vertelt ons er ook meteen bij dat de grote baas door "de aswolk" niet teruggeraakt uit haar vakantiebestemming in Griekenland, en zij langer dan voorzien de leiding moet nemen.
In de hotelbar, achter ons glas Tennent's,
zien we op TV het ene breaking news na het andere waarop melding
wordt gemaakt van de ene na de andere luchthaven in Groot-Brittanië die
dicht moet.
|
|
foto: Gunter |
Na een korianderrijke maaltijd wordt de goede traditie van beachdramming in ere gehouden op deze laatste avond, of we nu met twee of met zestien zijn.We zijn zuinig met onze 'hjärta' geweest, en zijn dit nog steeds, want misschien dat we morgen nog nodig hebben. Anders zal het restant zeker ergens op een Hagelandse "hometasting" belanden.Een vreemd gevoel steekt de kop op. Normaal sluiten we hier, op het strand in Troon, de reis af. Wetende dat de volgende dag er één van routine is, en dat we morgen deze tijd terug thuis zijn. Huurwagen of busje binnenleveren, inchecken, laatste pint Tennent's in de luchthavenbar, terugvlucht en een dik uur later terug thuis. Nu echter, is niets nog zeker en zullen we morgen wel zien wat de dag ons zal brengen. |
|
foto: Gunter |
Troon |
foto: Werner |
Terug in het hotel nemen we onze intrek aan
de receptie. Dankzij de goed voorziene hotelbar doen we dit niet met dorst. De vriendelijke receptioniste
heeft haar handjes vol met een groep Zweedse (whisky)toeristen die
later dan voorzien zijn aangekomen. Hun vlucht vanuit Zweden had in de
nabije luchthaven van Prestwick moeten landen, maar is door z'n
sluiting nog moeten uitwijken naar de luchthaven van Edinburgh. Dit
moet zowat de laatste luchthaven in Schotland zijn die open is gebleven. Met een taxi, en met veel vertraging en een flinke hap uit hun
budget, zijn ze verder naar hier gebracht.
|
|
foto & linkse pint Tennent's: Gunter |
We shall see... . We zullen wel zien, dus. |
TOMORROWALBUM : OCTOBER
|