DEEL 1/3

MAIN

DEEL 3/3

 

 

 

 

Het voordek van onze ferry blijkt niet zo'n succes te zijn op deze overtocht. Deze biedt nogthans een heerlijke verfrissing, maar blijkbaar is niemand vragende partij. Door de stevige golfslag tegen de boeg van het schip heeft er een lokale plensbui plaats vooraan de ferry. 

Rondom ons duiken jan-van-genten het diepe water in, op zoek naar vis.
Boven het eiland Barra zien we in de verte de wolken openbreken, en laat de zon zich zien. De kustlijn van het eiland wordt omzoomd met een witte lijn. Pfff, toch weer geen parelwitte zandstranden hé?

foto's: Werner

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

 

Als we opnieuw aan een strand halt houden om de surrealistische kleuren gade te slaan, wordt de sleur doorbroken door een vliegtuig dat de landingsprocedure heeft ingezet. Barra heeft een uniek vliegveld dat gelegen is OP een... je raad het nooit, een parelwit en kilometers breed zandstrand. Het moet wel eb zijn willen ze kunnen landen of opsteigen. 

Zoiets uniek willen we met onze eigen ogen gaan bekijken...

foto: Werner

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

 

foto: Gunter
 

Deze luchthaven doet voornamelijk dienst voor lijnvluchten die van en naar Glasgow vliegen. Ook is er een dagelijkse vlucht van en naar Benbecula, het buitenste Hebriden eiland dat tussen North en South Uist is gelegen.

 

Om aan de wensen van Christophe, onze cafébaas in Wolfsdonk, te voldoen, moeten we nog een fles gaan kraken die hij ons heeft meegegeven. We willem hem te vriend houden en zullen dat dan maar doen. We hebben hem beloofd om dit op een idyllisch strand te gaan doen. Keuze genoeg dus...

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

Het 'Winterkoninkske' moet volgens het etiket worden geschonken op 10°C, en laat dit nu net onze buitentemperatuur zijn. Dus daar zal het niet aan liggen.

Het bier blijkt nog stouter dan stout te zijn, en daarom misschien iets te stout voor mijn smaakpapillen. Maar desalniettemin doet het kwaliteitsbiertje uit ons vaderland toch deugd in deze verschroeiende hitte. 

Gelukkig ben ik nog steeds de chauffeur van dienst en mag ik er niet te veel van drinken.

Eenmaal terug thuis verschijnt er een bespreking van dit, door de kenners, hoog gewaardeerde Haspengouws bier (zie onder).

foto: Werner

 

 

Bron: Weekendbijlage Het Laatste Nieuws

 

 

 

 

foto: Werner

Winterkoninkske: Het lekkerste Belgische bier dat we ooit op een zaterdagnamiddag op het eiland Barra hebben gedronken.

 

 

 

 

 

 

 

Greetings from 'The Caribbean' 'The Outer Hebrides'

Vaes Bros.  

 

 

 

 

 

 

 

DEEL 1/3

MAIN

DEEL 3/3