TERUG (2/11)

WWW.100PROOF.BE

VERDER (4/11)

 

PAGINA 3 / 11

 

 

 

 

 

 

 

Democratie aan’t werk en er wordt beslist om eerst naar de distilleerderij te rijden. Man, wat is men er maar wat blij om ons te zien!

 

Jaclyn Mckie moet op onze vraag natuurlijk foto’s van haar kindjes tonen en Louisa Young overtuigt ons nu al om later na de after party te komen in de bar van het Lochranza Hotel. Hotel? Bar? Da’s leuk!

 

Het werd algauw duidelijk dat ze nog bergen werk moesten verzetten voor het “feesje” straks en we lieten ze achter met hun bezigheden.

 

 

 

 

Het werd tijd om in te checken bij onze B&B. “Castlekirk”. Een gerenoveerd kerkje met uitzicht op Lochranza Castle. Minstens 150 jaar oud, of toch minstens de deurklink. Toen ik ze de volgende dag per ongeluk afbrak zei de landlord: “Finally! After 150 years … “. (Slik!)

Schitterende locatie voor 4 personen, maar we waren met 5! Gelukkig mocht ik op de grond slapen en zo was dat probleem ook weer van de baan.

Om dit te vieren werd er een drammetje geschonken in het kasteel. Feitelijk een ruïne, maar zoals zo dikwijls draait het meer om locatie, locatie, locatie. Samen met local deer wandelden we het schiereilandje op.    Kininvie en oude stenen. Een mooie combinatie. We deden er nog zon en een Bowmore uit 1968 bij en we waanden ons in de hemel.

Church B&B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De realiteit riep ons algauw terug naar de aarde want we moesten de bar nog ontdekken. Gelukkig is Lochranza nu ook weer niet zo groot en inderdaad. Achter een beer garden vonden we het hotel én bar. Ook vonden we daar enkele andere Belgen … . Met andere woorden: het werd er best gezellig. Doch plicht roept en we moesten ons allen gaan klaarmaken voor het “White Stag Dinner”. Feesje!

 

 

“White stag of Arran” is een select clubje waar je via internet lid van kan worden. Je geeft zo te kennen dat je Arran een warm hart toe draagt en in ruil mag je aan exclusieve dingen mee doen zoals dit dinner op het Malt & Whisky Festival. Je moet hier nog wel apart voor reserveren daar de vraag vele malen groter is dan het aanbod, lees beschikbare plaatsen. (Hou bij reserveren ook rekening met het uur verschil met België. Anders zit je zoals ik een uur op een niet-veranderend computerscherm te staren alvorens de eigenlijke reservaties starten (“Hoe? Had ik dat niet gezegd?” klinkt het dan achteraf). ; ) ))

 

 

 

Piper

Stags

 

 

 

 

 

Lisa

Apero

 

 

 

Het onthaal gebeurde onder begeleiding van doedelzakmuziek aan de inkomhal van het bezoekerscentrum. Er was gevraagd om zo veel mogelijk witte kledij te dragen en dit werd goed opgevolgd. Euan Mitchell, de distillery manager, nam ons daarna mee naar de still room voor de nodige duiding en speeches. Leuk was het dat we daar kennis maakten met Liza Weisstuch (USA) van Whisky Magazine en Whisky Advocate en dat we daar een 3 jarige Arran als aperitief kregen. Deze legendarische fles was geschonken door een Belg die anoniem wenst te blijven en waar we daarstraks een pint mee gepakt hebben in een beer garden.  

 

 

 

 

 

 

Terug in de inkomhal van het bezoekerscentrum volgden we het “plan”. De tafelschikking hing uit en aan de desbetreffende tafel was je persoonlijke plaatsje gereserveerd. Je krijgt direct wel het gevoel zo dat je er echt bij hoort. Zeker als het dan nog eens blijkt dat je aan de eretafel zit!

 

 

TERUG (2/11)

WWW.100PROOF.BE

VERDER (4/11)