Pagina 1/2 |
Donderdag 26 Maart 2009Voor het eerste gedeelte van de dag heeft Jan een afspraak gemaakt met onze huisbaas.Omdat we voorbeeldige huurders zijn, werd er ons beloofd dat we extra in de watten zouden worden gelegd.In hun wachtkamer, met balkon en zicht op Loch Indaal, mogen we iets drinken totdat Iseabail MacTaggart, Production Manager @ Bowmore Distillery, ons meeneemt voor een tour doorheen haar distilleerderij. Ze wordt bijgestaan door Willie McNeill (aka 'Ginger Willie'). Als een ervaren medewerker, zoals Willie, je mee doorheen 'zijn' distilleerderij neemt, ben je na afloop een hoop leuke interessante verhalen en anekdotes over die distilleerderij rijker. |
|
foto: Werner |
foto: Dirk |
foto: Werner |
The Maltings |
Foto: Dirk |
Iseabail MacTaggart |
foto's: Dirk |
foto: Werner |
Terwijl Jan op de moutvloer de ziel uit zijn lijf werkt, wordt de vraag aan Iseabail gesteld of we een foto mogen nemen uit het raam van deze verdieping, met zicht op de toegangspoort en toegangsweg tot de distilleerderij. Waarom?
Twee jaar geleden werkten we (voorzitter en woordvoerder) hier op Islay aan ons project ISLAY, VROEGER EN NU , dat op onze website terug te vinden is. Eén oude foto echter, konden we niet opnieuw in compositie brengen. Deze was genomen uit een raam van één van de maltingfloors. We hebben de oude zwart/wit foto niet bij, dus gokken we er maar op los. Vanuit welk raam en op welke etage we moeten fotograferen?Eenmaal terug thuis blijkt het nog een verdieping hoger te zijn... D'oh! |
||
foto: Dirk |
foto: Werner |
Loskade voor turf |
Nasmeulend turfvuur |
foto: Dirk |
Samen met Iseabail en Willie vormen we een geweldig team. Het is trouwens voor ons de eerste distilleerderijtour die door een duo wordt gepresenteerd. En in tegenstelling tot de Verreth Bros. ... het werkt!Willie vertelt ons dat het gerenommeerde restaurant The Harbour Inn, dat hier om de hoek van de straat gelegen is, gemalen Bowmore mout komt kopen om er hun eigen buns mee te maken. 'Buns' zijn broodjes die veelal bij soep en voorgerechten worden geserveerd. Het eerste wat we dan ook gaan doen bij het verlaten van de distilleerderij, is 7 plaatsjes gaan reserveren in The Harbour Inn voor deze avond. Later die avond blijken die buns inderdaad heerlijk te zijn en ook een heerlijk subtiel rooksmaakje te bevatten. Samen met de 'echte' boter die je hierop laat smelten, vormt het een gerecht op zich! Een aanrader, net als het overige van hun geserveerde gerechten! |
|
foto's: Dirk |
The Mashroom |
|
foto links en bovenaan: Werner foto hierboven: Dirk |
The Washbacks |
foto: Werner |
foto: Dirk |
foto: Dirk |
Willie McNeill |
foto: Dirk |
foto: Dirk |