DEEL 2/2 |
foto's: Denis |
foto: Jan |
Vanuit de fillingstore (foto links) kan je, indien voorzien van de nodige sleutels, warehouse nr.4 binnen (foto onder).Eenmaal het fantastisch geurende warehouse binnen kan je, mits bevoegd en het nodige materiaal, naast kijken en ruiken ook beginnen met proeven.Wilt nu net lukken dat we zo iemand tijdelijk in onze groep hebben. |
|
foto: Werner |
foto: Wim |
foto: Denis |
foto: Denis |
foto: Werner |
foto's: Werner |
Gunter krijgt een opleiding 'valinchbediening', voor het geval we een volgende keer zouden terugkomen en zo niemand lastig hoeven te vallen om onze glazen vol te tanken.En voor volle glazen moet je in Schotland zijn. Of je nu in de bar een pint of lager besteld, of hier bij Tullibardine in het warehouse, de binnenkant van het glas wordt ten volle benut.
De sfeer en de vele whisky's straight from the cask zijn goed. Verschillende leeftijden en narijpingen worden aan ons voorgesteld en er is voor ieder wat wils bij. |
||
foto: Werner |
foto: Denis |
foto: Denis |
foto's: Jan |
Vanuit de koude warehouses worden we naar de
warme clubroom geleid voor een aftertaste-party.
|
|
foto: Dirk |
foto: Jaco |
foto's: Werner |
We nemen afscheid van Tullibardine en krijgen nog een glas en een miniatuurtje toegestopt. De 3 uur durende rit die we nog voor de boeg hebben naar ons basiskamp voor de volgende dagen kan beginnen.In Perth nemen we een afslag te ver en belanden zo op de scenic route richting Aberlour. Bij daglicht zou dit inderdaad wel mooi geweest zijn. Nu het ondertussen donker is geworden beleef je dit toch anders.We doorkruisen de besneeuwde skigebieden waar witte donzige Schotse sneeuwhazen over de verlaten wegen dartelen. Hier en daar zien we er ook met rode vlekken. Deze zijn van het tamme soort, want die blijven liggen en vluchten niet weg als de busjes naderen. |
||
DOWANS HOTEL |
foto: Denis |
Door de scenic route te nemen bereiken
we een uurtje later dan gepland het hotel waar we de volgende 4 dagen
zullen verblijven.
|
|
foto: Dirk |
Mysterieus pakje (wordt ongetwijfeld nog vervolgd...) |
foto: Werner |
foto: Denis |
We hebben in dit hotel onze eigen exclusieve Members' Room ter beschikking waar al ons vast voedsel zal worden geserveerd. Dat er ook hier een brandend open haardvuur moet zijn spreekt voor zich.De 'Warm haggis tart, leek puree and buttered spinach with whisky and grain mustard sauce' (foto) als voorgerecht is meteen een voltreffer. 'De beste haggis ooit gegeten' wordt terecht herhaaldelijk herhaalt.
|
|
foto: Wim |
Nog een laatste maal voor het slapengaan wordt de hotelbar aan een grondige controle onderworpen.Het bestuur kan hun werkkostuum te ruste hangen na een lange, maar leuke werkdag.Ook een pluim voor de 2 buschauffeurs die donker en sneeuwlawines hebben moeten doorstaan om hier te geraken. |
||
foto: Werner |
foto: Gunter |