DEEL 2/4

SPEYSIDE 2010 HOMEPAGE

DEEL 4/4

 

 

DEEL 3/4

 

 

 

Hoe noordelijker we rijden, hoe meer de sneeuw zijn smeltende vorm aanneemt.

Aangekomen in Benriach worden we warm verwelkomt door Stewart Buchanan, de productie manager. Het is hij die ons zijn werkende distilleerderij zal tonen.

foto: Wim

foto: Roger

 

 

 

foto: Dirk

Stewart heeft deze morgen alvast vatstalen gaan nemen waarmee we straks, na de rondleiding, een tasting mee gaan houden. De vatstalen kunnen zo op kamertemperatuur komen. Dit zal de smaak en de geur meer ten goede komen dan wanneer ze in het warehouse zelf geproefd worden,  waar het ferm koud is.

foto:Jaco

Stewart Buchanan

 

 

 

foto's: Denis

 

 

 

foto: Werner

foto: Wim

 

 

 

 

foto: Dirk

 

 

 

 

 

Stewart laat ons mee alle fases proeven van het productieproces. Zelfs brokken gist moeten er aan geloven. Dit is goed nieuws voor de lokale darmflora.

 

 

Stap voor stap komen we dichter bij het eindproduct dat de naam draagt: "new make spirit"

foto: Dirk

 

 

 

 

foto: Jaco

foto: Denis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Denis

 

 

 

 

 

 

 

foto: Denis

 

 

 

 

 

 

 

foto: Dirk

foto: Jaco

 

 

 

 

 

 

 

foto: Denis

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Denis

 

 

 

 

 

DEEL 2/4

SPEYSIDE 2010 HOMEPAGE

DEEL 4/4