DEEL 1/4

BLIND TOUR 2012 HOMEPAGE

DEEL 3/4

 

 DAG 5: DONDERDAG 17 MEI 2012
Deel 2/4

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

foto: Dirki

Machrie standing stones

 

 

 

 

De staande stenen van Machrie Moor is het keerpunt van deze mooie wandeling in iets minder mooi weer. Gelukkig regent het niet maar drizzeld het alleen maar. Het is Jan die zelf een fles bovenhaald op deze magische plek. Opnieuw een emotioneel moment deze reis. En het valt opnieuw op dat er weer een fles bij betrokken is. Drie jaar geleden streken we met ons Islay Alternative Half Marathon 100° PROOF-Team hier op Arran neer na een geslaagde wedstrijd ginds op Islay. Jan en zijn vader Peter (Lidnr.32) poseerden met deze steen voor de foto die later het etiket zou sieren van een single cask botteling Arran single malt, en die zou worden gereleased ter ere van de 40ste verjaardag van hun zaak 'De Bierhal' in Zammel. Een geslaagde onderneming. Zowel de foto, de botteling een ook hun zaak natuurlijk. Peter had hier ongetwijfeld dolgraag opnieuw willen bijzijn om de foto 3 jaar later te hernemen. Om zijn gevoel van aanwezigheid verf bij te zetten heeft hij zijn eigenste laatste fles van deze botteling met zijn zoon mee op missie gestuurd naar deze plek om te openen en te delen met de rest van de groep. Missie geslaagd!  
Slainthe Peter !!

foto: Jan ~ fles: Peter V. (Lidnr.32)

 

 

 

foto's: Werner

       Op Peter!

 

 

 

foto: Dirki

 

 

 

foto's: Werner

 

 

 

 

foto: Marc L.

foto: Wim

 

 

 

Van onze voedselpakketten die deze ochtend in het Ardshiel Hotel werden toegestopt wordt grondig gebruik gemaakt. De geplande picnic beperkt zich tot een walking lunch door het gedrizzle.

 

Even later verlaten we deze speciale plek voor een verderzetting van onze verkenning van de rest van het eiland Arran.

Met het busje wel te verstaan.

foto: Wim

 

 

 

analoge foto: Wim

Zicht op Pladda

 

 

 

 

Op het onbekende reisschema vinden we de activiteit 'terrasje doen in Kildonan met zicht op het eiland Pladda' terug. Drizzle doet plan B in werking stellen zijnde: 'drankje in de bar dan maar met zicht op het eiland Pladda droog en warm van achter het raam'.

Het Kildonnan hotel heeft een gepaste bar hiervoor. En wat meer is, er hangt een dikke vette rode "T" tegen de buitenmuur.

Ook deze bar is geen onbekende voor sommigen in de groep. Laat staan die rode "T"

foto: Wim

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

foto: Werner

Er zijn er die iets dieper in hun portemonee tasten en hun tourglas laten vullen met een Arran Expressie die ze thuis wel in het bezit hebben, maar zelf nog nooit hebben geproefd. Een gelimiteerde botteling ter ere van het 15 jarig bestaan van de distilleerderij die hier op het eiland is gelegen. Een ambassadeur had deze fles natuurlijk direkt gezien, terwijl de rest alleen maar die rode "T" zocht en vond. Oh ja, en natuurlijk eentje de zwarte GUINNESS  tapkraan.

foto: Wim

 

 

 

foto: Gunter

foto: Wim

 

Wanneer we terug buiten komen zien we de laatste drizzle druppels van vandaag nog net op onze busjes vallen. Nog één veeg met de ruitenwissers en we zijn er klaar mee. Nog een kwartiertje rijden en we zijn het eiland rond. Dan zijn we terug in Brodick waar we dinsdag aan land zijn gekomen. En omdat de busjes in de ferry wachtrij worden geparkeerd ziet het er naar uit dat we vanacht niet op Arran zullen slapen, maar terug naar mainland zullen varen. Omdat er nog geen ferry is aangemeerd kunnen nog vlug souveniertjes worden aangekocht in deze hoofdplaats van het eiland Arran. 

 

 

DEEL 1/4

BLIND TOUR 2012 HOMEPAGE

DEEL 3/4