BLIND TOUR 2012 HOMEPAGE

DEEL 2/4

 

 DAG 5: DONDERDAG 17 MEI 2012
Deel 1/4

 

 

 

 

Nog een laatste keer volop gebruik maken van de ontbijtfaciliteiten in ons Ardshiel Hotel. 

Een leuk hotel op een leuke locatie. 
Kortom, een echte aanrader voor iedereen die dit leest. 

De uitcheckbeurt verloopt vlekkeloos en iedereen neemt zijn schoofzak in ontvangst aan de bevoorradingszone voor we het hotel verlaten.

Buiten zijn onze cargomasters al druk in de weer met het stapelen van onze reistassen in de laadruimte van onze busjes die nog steeds elk onder hun eigen palmboom staan geparkeerd. 

Wat meteen opvalt is de progressie die er al is gemaakt door dat personeel. 

 

dooier & foto: Wim

 

 

foto's: Wim

Cargomaster 3 dagen geleden

Cargomaster vandaag

 

De terugweg richting Tarbert gebeurt met veel minder zon dan de heenweg twee dagen geleden. Eens we na een uurtje Kennacraig naderen beginnen sommigen alvast valse hoop te koesteren dat we alsnog de ferry naar het eiland Islay gaan nemen. Islay is al ruimschoots aan bod gekomen tijdens de eerste clubreis, en Arran nog niet genoeg deze clubreis dus slaan we rechts af. Terug naar Claonaig waar de pier wijst naar dit eiland, het eiland waarvan we twee dagen geleden al de distilleerderij hebben bezocht.

 

 

foto: Wim

De snelweg naar Claonaig

 

 

 

foto: Werner

Elk busje zijn eigen afdakje

 

 

 

foto: Werner

Ferry in de verte, waterzon in de hoogte

foto: Wim 

 

 

 

foto: Werner

Otter Spotting

Otter gespot

foto: Wim

 

Omdat we toch even op de ferry moeten wachten wordt het wateroppervlak gechekt op zoogdieren die hier in zee leven, en meer bepaald op otters. De kans is vrij klein om deze schuwe dieren te zien. En toch is het Geert die door zijn verrekijker op 10 meter van de pier eentje ziet jagen op vis. Omdat het otter-spotters-erewoord in sommige gevallen niet volstaat legt Wim, die zelf al geen amateur meer is als het op otters spotten aankomt, het zoogdier vast op beeld zodat er deze keer geen discussie meer mogelijk is :-)

 

foto's: Wim

 

 

Power Napping in de ferry

Aankomst Lochranza (Isle of Arran)

foto's: Werner

 

 

De ferryovertocht van een half uur verloopt opnieuw sereen. Sommigen maken hiervan gebruik om vlug een power napje te doen, zodat ze er dadelijk weer staan als we aan land gaan in Lochranza. Want wie weet wat er van hen vandaag allemaal nog wordt verwacht.

Eenmaal onze wielen de vaste Arran grond raken verkennen we het eiland verder anti-klokwaarts vanuit Lochranza, daar waar we met de verkenning vorige dinsdag gestopt zijn om de ferry naar Kintyre te nemen.

De uitzichten langs de kustweg die rond het eiland loopt zijn door de drizzle minder spectaculair dan ze eigenlijk verdienen.

Halverwege het eiland wijken we van de hoofdbaan af en nemen het weggetje landinwaarts tot we 500m verder aan de ge´mproviseerde parking van Machrie Moor aankomen. Hier is de startplaats van de wandeltocht er naar toe. Hier moeten we zijn volgens het onbekende reisprogramma.

 

 

 

foto: Gunter

foto: Kris

 

 

 

foto: Kris

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

foto: Wim

De plaatselijke fauna kruist ons wandelpad

foto: Werner

 

 

 

foto: Werner

 En ook de lokale flora zoals de gaspeldoorn die in bloei staat en heerlijk 

naar kokos ruikt.

foto: Gunter

 

 

 

analoge foto: Wim

 

 

 

BLIND TOUR 2012 HOMEPAGE

DEEL 2/4