TERUG

 

WHISKYCAFÉ 19/09/2013

Verslag: Gunter (Lidnr.01)

 

 

 

 

WHISKYCAFE – THE ORIGINAL -@ TASTTOE OP 19 SEPT 2013-10-17

Eindelijk weet ik waar het whiskycafe me aan doet denken! Weet je wel, je voelt meer dan dat je weet dat iets je bekend voorkomt, maar het zit nog net buiten je bereik om het onder woorden te kunnen brengen. Ik heb voor mij die link hier gevonden en verwoord. Als muziekliefhebber, en dan vooral van het live gebeuren, weet je dat in de winter- en voorjaarsmaanden veel bands toeren om nieuw werk voor te stellen en door hun performance zich een plaatsje weten te verzekeren op de zomerse festivalkalender. Wel, zo voelt het “whiskycafe” voor mij aan. Nieuwe bottelingen worden kleinschalig, sfeervol en toegankelijk voorgesteld zodat de nodige buzz kan gecreëerd worden tegen de grote whiskyfestivals! Niet toevallig passeer ik op weg naar deze kleine “venue” de heilige wei van Werchter ... .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARRAN 1996 17Y PRIVATE CASK  53.1%

 

Aperitiefje, aangeboden door Angelo. Het duurt even voor ik de vinger kan leggen op het hoofdthema in zowel de neus als in de smaak: witte nougat! De amandelen en andere noten uit het recept komen waarschijnlijk uit het sherry hogshead.

 

 

 

 

 

 

LITTLEMILL 1992 21Y  49.8%  THE NECTAR OF THE DAILY DRAM

SPECIALLY SELECTED AND BOTTLED FOR TASTTOE

Toffee, iets metalig. Waar zit het fruit? Voldeed aan het gevreesde verwachtingspatroon van recentelijk gebottelde Littlemills, maar Angelo zou Angelo niet zijn als hij hier niet vlotjes overging! De lat werd hoger gelegd en hij schonk me een andere Littlemill in ... .

 

 

 

 

 

LITTLEMILL 1990 23Y  52.4% REFILL HOGSHEAD  THE WHISKY AGENCY

‘T is ‘m! Massa’s fruit, bloemen, vanilla en een frisse wildheid. Kortom, te lekker om hier te laten staan terwijl er thuis op mijn kast nog zoveel plaats is. Eentje uit de “stamp” (postzegel) reeks van onafhankelijke bottelaar The Whisky Agency.

 

 

 

 

De 'Stamp' reeks

 

 

 

 

 

Bowmore

Caol Ila

Glen Keith

 

BOWMORE 1998 15Y  52.1% REFILL BUTT  THE WHISKY AGENCY

Onverwachte vettigheid. Sherry en rook samen, maar niet afzonderlijk. Levendige whisky. Er gebeurt vanalles in je mond. Prijs/kwaliteit gezien, niet te versmaden. Buitenbeentje?

COAL ILA 1995 18Y  50.6% THE PERFECT DRAM

Verbrand kruid, maar rood fruit. Medicinaal. Twee kruisjes, zou de lokale agent van SMWS zeggen.

GLEN KIETH 1992 20Y  49.2% THE PERFECT DRAM

Purper, is het eerste wat in me opkomt. Purperen bessen, cassis mischien? Effe geëxperimenteerd en met de zwarte snoepjes wordt het “purper” nog intenser.

 

 

 

 

Snoepjes

 

 

 

 

STRATHMILL 1976 37Y  47% THE WHISKY AGENCY

Wit citrusvlees. Fruit. Trekt licht bitter weg. Omschrijving misschien wat beknopt maar er staat nikske negatiefs in!

 

 

 

 

 

BENRINNES 1998 14Y  50.4% THE WHISKY AGENCY

Aaah. Zo kennen we hun. Karamel mét offnotes. Levendig. Moet zeggen dat ik ondertussen altijd stiekem uitkijk om nog eens een Benrinnes te proeven. Eentje bij voor het illustere lijstje waar Jura en Glen Scotia al opstaan.

 

 

 

 

 

GLENROTHES 1992 20Y  52.3% THE WHISKY AGENCY

Hout hier, in de plaats van rubber. Vergistte appelsien? Zuiver. Appelsientjes?? “Alcohol stoort niet!”.

INCHGOWER 1985 28Y  53.8% THE WHISKY AGENCY

Bijna perfect, deze Speysider. Ik ben benieuwd wat deze gaat teweegbrengen, als hij niet té gelimiteerd is natuurlijk.

 

 

 

 

Tof “concertje”. 

Er hing ook nog een “affiche” omhoog van “Gin”. De nieuwe hype en zal waarschijnlijk z’n plaatsje wel veroveren op de komende festivals. 

Hier zijn ze er in elk geval klaar voor! 

 

Zelf ben ik dat nog niet. Onderweg naar huis moet ik toch weer vaststellen dat ik een whiskyman ben, in hart, nieren en lever. 

Op naar de volgende!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TERUG