TERUG

HOME

 

Door omstandigheden was ik (Gunter, Lidnr.1) genoodzaakt om BOB te spelen op 29 oktober. Het was whiskyfestival in Brussel, de ideale gelegenheid om eens te kijken wat er nieuw op de markt is en te proeven …

 

 

We arriveerden veel te vroeg in de landelijke omgeving van afrit 23, Waterloo, maar dat was geen probleem. Ergens werd wat koffie opgeduikeld en we mochten toekijken hoe de standhouders hun juweeltjes uit pakten.

 

 

 

De nieuwe Ballechin van Symington’s Edradour was er ook. Gerijpt op “Burgundy”. Eén van de 6000 flessen wereldwijd aan 46%vol. Mijn collega’s hebben hem geproefd en goed bevonden.

 

 

Op naar de volgende ontdekking!

 

 

 

 

 

 

De stand van Jura had nieuwe displays… 
Enthousiast proefden we de nieuwste telg van de Jura-familie: de lang verwachte geturfde versie! Onze vreugde werkte aanstekelijk en de standhouder presenteerde ons de 21 jarige Dalmore, enkel voor de Amerikaanse markt (75 cl).

Toch raar, maar weer iemand horen vertellen, dat als je eenmaal weet en gezien hebt waar de Jura vandaan komt, men steeds een grotere fan wordt. Ondanks dat de eerste contacten met de whisky niet altijd bevredigend waren.

 

 

 

Een van de volgende die we per uitzondering mochten proeven was de befaamde Johny Walker Blue Label. De standhouder overtuigde ons dat de voorgeschreven manier van degusteren inderdaad de meest zinvolle is. Deze blend, van tot 60 jarige single malts uit de warehouses van Diageo en graanwhisky, is zo zacht dat men inderdaad best eerst de mond verdoofd met ijswater om elke druppel “Scotch” daarna volledig tot zijn recht te laten komen.

 

 

 

 

Vrijdag nog bij Jan op de tasting, nu op whiskylive: OAK CROSS .

 

 

 

 

Nog een zonde waaraan een BOB niet kan weerstaan.
Een staal van de nieuwe ARDBEG …

De verhalen die hierover verteld worden…
Het zou de naam van een Loch zijn volgens de ene,
volgens de andere een Burn (beek), maar ik ben er zeker van wat het is…

maar dat is weer een ander verhaal.

Interessant gesprek wel, met de man van Glenmorangie en de vrouw van Moët Hennessy. De interne keuken werd niet opengesteld, maar wij zijn meesters in het lezen tussen de regels en een dubbele bodem is ons ook niet vreemd. In het voorjaar van 2007 gaan we de sfeer nog eens ter plaatse opsnuiven…

 

 

 

 

 

Jacklyn Kelly van Arran had voor ons een staal klaargezet van de nieuwe geturfde versie. New make spirit, want pas gedistilleerd. Dik in orde als het niet voor onze voorzitter was, die haar gemaild had dat we waarschijnlijk niet naar Whisky Live konden komen, maar wel einde november op de Arran Distillery aanwezig zullen zijn.  Het staal staat dus nog op haar keukenkastje. In Arran, wel te verstaan!!

 

 

 

 

 

Uiteindelijk moeten we afronden en is het de keuze aan BOB om een souvenir mee te nemen. T-shirt of dram?

 

 

Verslag en foto's : Gunter (Lidnr.1)

 

TERUG

HOME