|
Iets eten? |
Straks. |
Ardmore van The Whiskyman. 20 jaar en 49.9%. Een goede mix van turf en tropisch fruit. Vooral ananas, zegt er iemand.Weer een schitterende botteling van deze jonge kerel, die precies nog wat te schuchter is om in de spotlights te treden. “Kom erbij!”, zou ik zeggen.Dat zeggen ook de anderen als er iemands naam door een vriend naar voren geschoven wordt om ook “vriend” te worden.Op de betreffende persoon’s
voice mail wordt ingesproken hoe spijtig we het vinden dat hij net nu
niet bereikbaar is … (wordt waarschijnlijk vervolgd?).
|
|
Orvallleke |
Pinneke |
Iets eten dan maar en wat napraten met nog meer
lekkere whisky.
|
De Benriach 1983 geeft ons terug momentum en de distilleerderijbottelling van Old Fettercairn trekt ons over de streep! We kunnen niet langer de bel- en andere signalen van onze GSM’s negeren en dienen de rit huiswaarts aan te vatten, veilig en met de fiets. Wij zijn verantwoordelijke vrienden zenne! |
|
Het is dan ook louter
toevallig dat we een “terrasje” passeren onderweg en laat daar nu
net een lid van 100°PROOF een biertje aan’t degusteren te zijn … .
“Allé, ééntje dan. Maar
dan ook maar ééntje dan hé!” Rodenbach Grand Cru van’t vat. Een
buitenkansje! De vraag van de waard of we een whiskyclub zijn wordt
beantwoord met het plaatsen van ’n vijftal flessen op het tafeltje. En
hij weg … en terug met ne Geuze die we nog niet kenden en een groooot
glas. Voor te lachen zekers, maar humor hebben we niet en schenken hem
onder luid protest een Macallan in. Goede Geuze trouwens!
“Awel, ik vind whisky
normaal niet lekker … maar dit is ontzettend lekker!” zegt hij, zo
blind als maar kan zijn.
|
Zou vroeger dan
alles toch beter geweest zijn? … .
|