TERUG |
Verslag : Gunter
(Lidnr.01)
|
|
|
||
De
nieuwe Bowmore was aanwezig. 6 jaar gerijpt op ex –bourbon en daarna
10 jaar op ex -bordeauxvat. Van 1992 tot
|
|
Aan
de stand van Suntory stond ons wat moois te wachten. Samen met haar
oudere collega stelde ze 2 nieuwe bottelingen van de Yamazaki
distilleerderij voor. Een sherrybotteling en een licht geturfde. Single
casks en dat betekent een beperkt aantal flessen. Na uitgebreid nosen,
tasten en bespreken werden beide besteld bij een toevallig
passerende whiskyhandelaar.
|
Springbank! De standhouder was iemand die we herkenden van onze bezoeken aan de distilleerderij. De perfecte persoon om enkele vragen te beantwoorden over het reilen en zeilen in Campbeltown. “Hoe is het met de 21 jarige?”. “Goed, hij is ondertussen al 17 jaar”, was een goede binnenkomer. Hij vertelde dat ze, ondanks wat er in de pers verscheen, niet stilgezeten hebben. Vooral het mouten is gewoon verder gegaan. Aangezien ze voldoende stocks in voorraad hebben, kunnen ze wachten op de daling van de grondstofprijzen om terug te beginnen distilleren. Door de recente daling van de olieprijzen zal dit zeer binnenkort zijn. Verdere updates over Glengyle en Glen Scotia werden genoteerd en het werd ook bevestigd dat na Longrow, nu ook Springbank verdeeld wordt door The Nectar. Zoiets had ik al vermoed, na de blind tasting met Mario, en voor de klant is dit goed nieuws. Het prijskaartje van een fles in de rekken is dan ook al met ettelijke euro ’s gedaald.
Good
old James van TastToe stond mee in het hoekje van Arran. Altijd een
prettig weerzien en na het verschijnen van een heus TV –spotje met hem
in de hoofdrol, te bekijken op de website van de distilleerderij, goed
op weg om een nog internationalere BV te worden. Ik geef toe, ik heb een
handtekening gevraagd … en gekregen!
|
Jacklyn
Mckie werd gefeliciteerd met de nakende gezinsuitbreiding door het
overhandigen van Belgian Choclats. We hadden ook een kaartje voor haar
bij van Krien
uit restuarant
'de Cluysenaer'
waar we de avond ervoor met onze club zijn gaan whiskydineren. Op
haar beurt trakteerde ze ons met de nieuwe St Emilion Cask Finish. Rijk
boeket en grote hoeveelheid van smaken. Mooi in balans ook, maar de wijn
spande bij sommigen toch ietsje tegen. Tja, moet kunnen.
|
De stand van het geweldige Whisky Passion begint professionele proporties aan te nemen. Ik betrap mezelf er steeds weer op dat ik bij elk bezoek aan mijn lokale drankhandelaar, nieuwsgierig naar de cover van de uitgestalde Whisky Passion kijk. Altijd in de hoop dat er een nieuwe uit is. Op hun stand ontwaarde ik wat Japanse
letters en inderdaad, het op het internet uitgeputte boek van Ulf Buxrud
lag hier gewoon te koop!! “Voor mij ééntje om mee te nemen
graag!”. Zowat het enige uitgebreide naslagwerk over Japanse whisky
‘s!
|
Voor we verder konden, moesten we
eerst een taak uitvoeren voor de organisator. Om
de 'masterclass' Grappa door te laten gaan, werd er naarstig naar
deelnemers gezocht zodat deze überhaupt kon doorgaan.
|
|
Als beloning mochten we, als eersten, van de supergeheime toekomstige botteling van The Nectar proeven. Pas geleverd door de pakjesfirma en nog in noppenplastiek. De nieuwe Connemara Sherry Finished gaat een knaller worden!! | |