TERUG

 

 

 

 

Op 7 oktober 2006 ging de eerste whiskylounge van de whiskyshop “Uisge Beatha” door, boven restaurant “De Wingerd” in Hulshout. Hans, de eigenaar van de shop en tevens 100°PROOF lid, is de drijvende kracht achter dit initiatief.

 

Eerst en vooral, wat leert het woordenboek ons over "LOUNGE"?

LOUNGE (ruimte)

Een lounge is een plek of kamer die is ingericht om tot rust te komen. Relaxt zittende banken of kussens waar je kan op zitten of liggen. In een lounge wordt soms alcohol genuttigd.

Het woord lounge komt van het werkwoord loungen, Engels voor uitrusten. Het woord is ook verbonden met de term onthaasten.

 

 

 

Mensen samenbrengen om whisky te leren kennen in een aangename omgeving, aan de hand van een 15-tal whisky’s.
Standaardbottelingen, speciale finishes en nog iets ouders om iedereen aan zijn trekken te laten komen. Zelf vond ik mijn weg via Chieftain’s Glenturret Port finish 12y, Chieftain’s Coal Ila Rum finish 12y, en Benromach Tokaij finish 21y naar de officiële botteling van Bowmore 25 y.

 

 

 

Toegegeven, de Bowmore 25y was het uiteindelijke doel van de avond, maar zoals men zegt: niet alleen het doel is belangrijk, ook de weg er naartoe...en met vrienden is die weg nooit te lang. 

 

 

 

 

De volgende lounge is op 4 november op dezelfde locatie. Voor meer info kan je altijd de link naar “Uisge Beatha” raadplegen. Misschien tot dan! 

GUNTER (Lidnr.1)

WWW.UISGEBEATHA.BE