HOME

 

 

Verslagje ingestuurd door J'O (Lidnr.12)

 

 

 

 

 

Arthurs legacy

Bij een bezoek aan Antwerpen met als hoger doel het uitdossen van de vader van de toekomstige bruid kreeg ik na voorbeeldig gedrag en aankoop van een volledig door de vrouw goedgekeurde outfit de toelating om mij in het paradijs der boeken "De Slegte" te begeven teneinde te herstellen van de opgelopen geestelijke schade die winkelen nu eenmaal teweeg brengt.

Toen ik een tiental minuten in de catacomben van het heilige der heiligen was afgedaald kreeg ik waarschuwende samentrekkingen ter hoogte van mijn achteruitgang.

Om alle calamiteiten die kakken in een boekenwinkel kan veroorzaken voor te zijn begaf ik mij snel doch behoedzaam terug de straat op.

Waar vroeger een Ierse pub was stond nu "Café-tabac" op de ruit geprint,dat leek me om één of andere reden geen goed idee. Ik dus de steven gewend naar de andere kant van Pieter-Paul zijn plein.

In Horta,de brasserie van de stadsschouwburg, vond ik net op tijd soelaas. Uit beleefdheid na de verlossing toch maar een biertje aanschaffen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smoky Peat vind ik nu wel een beetje sterk om dit brouwsel te omschrijven.

Een friszure neus met heel zachte rooktoets, aangenaam fris bitter op de tong, daarna hints van (melk)chocolade en een beetje caramel. Blijft lang achter op de tong liggen en is door zijn sterkte (6,9%) zeer gevaarlijk op zomerse terrassen.

De brouwers van deze lekkere dorstlesser zijn De Hoorn uit Steenhuffel, een oude dorpsbrouwerij die door Palm weer tot leven gebracht is. Voor meer info hierover kan je terecht op www.palm.be/nl/dehoorn

 

Na een nu niet door een sanitaire pauze onderbroken tweede boekenzoektocht ontdekte ik nog enige drukwerken die me weer wat gaan bijbrengen over mijn tweede vaderland en even later vervoegde ik mijn nog steeds onvermoeibaar shoppende eega.

Bij haar suggestie om nog "iets" te gaan drinken begeleidde ik haar vakkundig naar het eerder vernoemde Horta waar ik me, om zeker te zijn toch maar liet gaan met een tweede Smokey Peat en bracht meteen een toast uit op Arthur en zijn erfenis. En neen ik bedoel niet de heer Guinness maar één van de voorouders van de Palm brouwerij naar wie dit licht geturfde biertje genoemd is.

Tot slot nog een literaire ontboezeming

 

 

 

 

HOME