TERUG

 

 

Verslag : J'O (Lidnr.12)

 

 

 

Arthurs Day

 

Toen Arthur Guinness (1725-1803) in 1759 (onthoud dit jaartal) zijn brouwerij stichtte kon zelfs hij niet vermoeden dat meer dan 250 jaar later zijn “merk” één van de sterkste en meest bekende brands in de wereld zou worden.

Toch was onze brouwer een visionair. Op een moment dat in Dublin de ene na de andere brouwerij overkop ging vonden slechts weinigen zijn beslissing om voor 900 jaar de gronden aan St. James Gate te leasen echt verstandig. Maar Arthur moet over een grote dosis geloof in zichzelf en een hoop doorzettingsvermogen beschikt hebben om zijn droom, een brouwerij in Dublin, waar te maken.

De locatie was uitzonderlijk goed gekozen. De brouwerij kon beschikken over het zuivere water van de rivieren Dodder en Poddle, terwijl deze waterwegen ook de mogelijkheid boden de beste ingrediënten van het platteland aan te voeren. Bovendien woonden de klanten vlakbij. Alleen iemand met het inzicht van Arthur merkte het potentieel van deze “vergeten” locatie.

Zo begon hij aan een familietraditie van brouwen die 5 generaties zou standhouden. Iedere generatie behield de grote zorg voor kwaliteit. Hierdoor werd de brouwerij het boegbeeld van wetenschappelijk onderzoek, transport en marketing.

Het allesomvattend idee achter het hele gebeuren is dat Guinness in de eerste plaats moet genoten worden, met vrienden, met lekker eten. Laat het toeval nu vlak in onze buurt een lid van onze club met bijhorende Ierse pub neerplanten en alles is aanwezig voor een geweldige avond met geweldige vrienden.

 

 

 

It takes 119,5 seconds for a perfect pint of Guinness

Op 26 september was het weer zover, de 254ste verjaardag van onze favoriete brouwerij moest gevierd worden. Enkele mailtjes over en weer en het transport was geregeld. Flink op tijd, 17u59 is het magische moment, werden de plaatsen op het zonnige nazomerterras ingenomen. Het zwarte goud werd aangevoerd en op het juiste tijdstip brachten we een heildronk uit op de man die ons al zolang bevoorraad met onze dagelijkse dosis vloeibaar ijzer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij een verjaardag horen ook cadeautjes en we konden kiezen uit min of meer overbodige edoch leuke gadgets vergezeld van één gratis Guinness bonnetje.

 

 

Toen de zon begon te zakken over Zuiderkempen en Hageland besloten we wijselijk onze activiteiten indoor verder te zetten.

 

 

Tongen en sfeer kwamen los en de avond werd doorspekt met anekdotes, grappen, moppen, verhalen en andere ongerijmdheden.

Enkele schotels “gemengd” moesten alles op zijn plaats houden en dat lukte ook bijzonder goed.

 

 

 

 

Ook aan dit liedje kwam een onvermijdelijk eind en na afscheid genomen te hebben van uitbater, andere klanten en elkaar werd iedereen netjes thuis afgeleverd waar in donkere nevelen gehulde dromen ons meesleepten naar een smaragdgroen eiland in het westen.

Voor wie er bij was tot volgend jaar, voor wie er niet bijwas ook tot volgend jaar.

Slainte!

 

 

 

 

 

TERUG