Woord: Gunter (Lidnr.01) ~ Beeld: Werner (Lidnr.02) ~ Diner: Nancy (Lidnr.41) |
Een
tijdje geleden vonden we een fijne uitnodiging in onze bus. Een van onze
leden organiseerde een verjaardagsfeestje voor haar vader, trouwens ook
lid van de club. Totaal onvoorbereid op wat ons te wachten stond begaven
we ons die avond naar de feestwoning. Deze was voor de gelegenheid
omgetoverd tot een Indische feestzaal. Tot in de kleinste details van de
tafelversiering was af te leiden hoeveel werk en zorg er aan besteed
was, en dan moest het eten nog komen … . Ten
huize van was men duidelijk fan van Amrut! Een ganse rij verschillende
bottelingen van deze Indische distilleerderij stond opgesteld en het
daagde ons dat elke fles z’n bijbehorend gerechtje had. Nodeloos te
zeggen dat het een superavond werd. Het
enige spijtige vonden we dat er geen foto’s waren van al dit lekkers.
Toen we terug een uitnodiging vonden in onze mailbox voor een kleine
“herhaling”, ging het toestel met ons mee. De gastvrouw had ons deze
keer uitgenodigd, samen met de Arran Ambassador, en het thema van de
avond was dan ook “Arran” of “A taste of Scotland”. De
tafelversiering was weer “top” met aandacht voor onnoemelijk veel
details. |
Gastvrouw Nancy |
Tafelversiering |
Berry Drink |
Samen
met de andere gasten genoten we van het volgende: |
A spicy Arran 10 berry drink with
a bite of Scotland “potted prawns and oatcakes Arran … with a wee sample of
scottish flavours “goat’s cheese tartelet with
bramble compote and crispy neeps “steamed mussels in a creamy
leek and whisky sauce A smoky Scotland tasting platter
accompanied by Arran “Machrie Moor” “cullen skink topped with kipper
crumble “smoked mackerel fishcakes with
black pudding and horseraddish foam “smoked salmon with an Arran
potato salad
|
Prawns & Oatcakes |
Steamed Mussels |
cullen
skink topped with kipper crumble |
Voor dit gerechtje hadden de ambassadeur en ik zwaar geturfde Arran meegebracht van ons laatste bezoek aan de distilleerderij, ongeveer een maand geleden. Samen met de Peated Version voor The Nectar was er dus zeker genoeg “gerookte” whisky om bij dit visgerechtje te degusteren. |
Alleen
spijtig dat Nancy, gastvrouw en chef, nog steeds geen geturfde whisky
lust. Geen nood. Er was ook nog wat anders van Arran … . |
Venison – prune stovie, stewed
in stout, with kilmeny kail Clapshot, skirlie, rumpledethups
and roasted vegg with barley topping And a lovely dram of Arran … Raspberry cranachan with
shortbread and a splash of Arran …
|
Bij
het dessert kon men kiezen tussen de recentste botteling van de Arran
ambassadeur of eentje van SMWS. Ik koos de mijne en hij de zijne. |
Coffee with Arran gold cream liqueur and whisky glazed cakes |
Ongelooflijk
voldaan en tevreden sloten we dit festijn op waardige wijze af. Als
afscheid kregen we nog een presentje en keerden we in de zomerse nacht
huiswaarts. Het leven is mooi! |