TERUG

 

 

Woord: Gunter (Lidnr.01) ~ Beeld: Werner (Lidnr.02) ~ Diner: Nancy (Lidnr.41)

 

 

 

 

Een tijdje geleden vonden we een fijne uitnodiging in onze bus. Een van onze leden organiseerde een verjaardagsfeestje voor haar vader, trouwens ook lid van de club. Totaal onvoorbereid op wat ons te wachten stond begaven we ons die avond naar de feestwoning. Deze was voor de gelegenheid omgetoverd tot een Indische feestzaal. Tot in de kleinste details van de tafelversiering was af te leiden hoeveel werk en zorg er aan besteed was, en dan moest het eten nog komen … .

Ten huize van was men duidelijk fan van Amrut! Een ganse rij verschillende bottelingen van deze Indische distilleerderij stond opgesteld en het daagde ons dat elke fles z’n bijbehorend gerechtje had. Nodeloos te zeggen dat het een superavond werd.

Het enige spijtige vonden we dat er geen foto’s waren van al dit lekkers. Toen we terug een uitnodiging vonden in onze mailbox voor een kleine “herhaling”, ging het toestel met ons mee. De gastvrouw had ons deze keer uitgenodigd, samen met de Arran Ambassador, en het thema van de avond was dan ook “Arran” of “A taste of Scotland”.

De tafelversiering was weer “top” met aandacht voor onnoemelijk veel details.

 

 

 

 

 

Gastvrouw Nancy

 

 

 

 

Tafelversiering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berry Drink

 

 

 

 

Samen met de andere gasten genoten we van het volgende:

 

 

A spicy Arran 10 berry drink with a bite of Scotland

 

“potted prawns and oatcakes

 

Arran … with a wee sample of scottish flavours

 

“goat’s cheese tartelet with bramble compote and crispy neeps

 

“steamed mussels in a creamy leek and whisky sauce

 

A smoky Scotland tasting platter accompanied by Arran “Machrie Moor”

 

“cullen skink topped with kipper crumble

“smoked mackerel fishcakes with black pudding and horseraddish foam

“smoked salmon with an Arran potato salad

 

 

 

 

 

 

Prawns & Oatcakes

 

 

 

 

 

Steamed Mussels

 

 

 

 

 

cullen skink topped with kipper crumble
smoked mackerel fishcakes with black pudding and horseraddish foam

smoked salmon with an Arran potato salad

 

 

 

Voor dit gerechtje hadden de ambassadeur en ik zwaar geturfde Arran meegebracht van ons laatste bezoek aan de distilleerderij, ongeveer een maand geleden. Samen met de Peated Version voor The Nectar was er dus zeker genoeg “gerookte” whisky om bij dit visgerechtje te degusteren.

 

 

 

 

Alleen spijtig dat Nancy, gastvrouw en chef, nog steeds geen geturfde whisky lust. Geen nood. Er was ook nog wat anders van Arran … .

 

 

 

 

 

 

 

 

Venison – prune stovie, stewed in stout, with kilmeny kail

Clapshot, skirlie, rumpledethups and roasted vegg with barley topping

And a lovely dram of Arran …

 

Raspberry cranachan with shortbread and a splash of Arran …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het dessert kon men kiezen tussen de recentste botteling van de Arran ambassadeur of eentje van SMWS. Ik koos de mijne en hij de zijne.

 

 

 

 

 

 

 

 

Coffee with Arran gold cream liqueur and whisky glazed cakes

 

 

 

Ongelooflijk voldaan en tevreden sloten we dit festijn op waardige wijze af. Als afscheid kregen we nog een presentje en keerden we in de zomerse nacht huiswaarts. Het leven is mooi!

 

 

 

 

 

 

TERUG