Ondanks het verschrikkelijk warme weer bestelde we 2 Irish coffees. Wat moet moet. Christophe liet toe dat we foto's namen van het productieproces, in navolging van R.O.B, die reeds komen filmen waren. |
|||
Ondanks
het verbluffende resultaat, gaf het toch geen uitsluitsel. De whiskey werd verwarmd alvorens hem in de fik te steken. We dronken de gloeiende koffie door de koele room heen, wat op zich wel een prettige ervaring was, en verplaatsten onze proefnemingen naar buiten.
|
|||
We
vonden nog ergens een fles whisky van 40% alcohol en gingen aan de slag.
Na herhaaldelijke tevergeefse pogingen (ofwel werd de lucifer gedoofd
zodra ze de vloeistof raakte, ofwel wilde het gewoon niet branden)
stonden we op het punt om er een Glenfarcles Cask Strength
tegenaan te gooien. Op tijd echter hoorden we de whisky branden. We trokken naar een donkere ruimte zodat we eventueel de vlam konden zien. Weer waren er meerdere lucifers nodig voordat er ontbranding was. Mooie blauwe vlam wel! |
|||
De eindconclusie : Irish coffee is lekker, en whisky moet eerst verwarmd worden. Daarna krijgt men pas ontsteking! |