HOME

TERUG

JONGENS EN WETENSCHAP

Op de vergadering van 4 september werd de vraag gesteld door lid nr. 10 of whisky brandt. Daar we er niet direct een afdoend antwoord op wisten, beloofden we dit uit te zoeken. Desnoods met gevaar voor eigen leven.
We trokken op 5 september al naar Dubh-linn, de Ierse pub van lid nr. 25 in Wolfsdonk.

 

Ondanks het verschrikkelijk warme weer bestelde we 2 Irish coffees. Wat moet moet. Christophe liet toe dat we foto's namen van het productieproces, in navolging van R.O.B, die reeds komen filmen waren.

Ondanks het verbluffende resultaat, gaf
het toch geen uitsluitsel. De whiskey
werd verwarmd alvorens hem in de
fik te steken. We dronken de gloeiende
koffie door de koele room heen, wat
op zich wel een prettige ervaring was, en verplaatsten onze proefnemingen
naar buiten.                                                                     

 

We vonden nog ergens een fles whisky van 40% alcohol en gingen aan de slag. Na herhaaldelijke tevergeefse pogingen (ofwel werd de lucifer gedoofd zodra ze de vloeistof raakte, ofwel wilde het gewoon niet branden) stonden we op het punt om er een Glenfarcles Cask Strength tegenaan te gooien. Op tijd echter hoorden we de whisky branden.
We trokken naar een donkere ruimte zodat we eventueel de vlam konden zien. Weer waren er meerdere lucifers nodig voordat er ontbranding was. Mooie blauwe vlam wel!

De eindconclusie : Irish coffee is lekker, en whisky moet eerst  verwarmd worden. Daarna krijgt men pas ontsteking!