ZONDAG 14 JULI 2013 (DEEL 2/2) |
Nu we toch aan de westkust van Skye zitten, is een bezoek aan één of andere vuurtoren altijd een leuk idee. Wij dus gewapend met GPS op weg naar … Neist Point. Fotogenieker kan een vuurtoren niet liggen en zijn beeltenis prijkt dan ook terecht op menige postkaart. Maar de weg er naar toe was druk bereden en de passing places waren meer dan nodig. De parking stond dan ook tjokkevol. In tegenstelling tot 2011, kozen we nu wel het hazenpad naar beneden. Stevig dalen en stevig klimmen om de vuurtoren te bereiken, maar dat hadden we ervoor over. Met de strakke wind was de reling langs de rotsen geen overbodige luxe. |
Neist Point Lighthouse |
Wie interesse heeft kan het geheel kopen, maar ondertussen staat het jammer genoeg wel te verkommeren. De kamers zijn nog bemeubeld maar alles ligt er verlaten bij, alsof iemand plots alle levende wezens verjaagd heeft. |
Korte
stop te Glendale aan een knus teahouse om ons even op te warmen bij een
warme kop chocolademelk en een lekkere scone met whipped cream en jam.
Nog wat kaartjes geschreven voor de jammerlijke achterblijvers. |
Onze
laatste afspraak voor vandaag was reeds lang op voorhand vastgelegd.
Het geheimzinnige telefoontje van vrijdag was hiervan het
resultaat. Belofte maakt schuld en zodoende stonden we hier vandaag.
Voor mij de tweede maal, voor Martine werd het een zeer aangename
ervaring.
Toen ik hier in september 2011 samen met enkele whiskyvrienden was, had ik beloofd om hier ooit met Martine terug naar toe te komen. 2013 leek ons om persoonlijke redenen een ideaal moment. Sorry dus Kobe ! Sorry Jeroen ! Het werd immers opnieuw een culinaire verwennerij van het hoogste niveau. |
We kozen in
“The Three Chimneys” voor het “7 courses of Skye” – menu,
volledig gebaseerd op locale ingrediënten.
Naast het rijkelijk vloeiende tapwater
lieten we ons ook een fles wijn welgevallen.
Omdat beelden meer zeggen dan woorden … Genieten maar ! |
Amuses van kippermousse |
Loch Dunvegan Langoustines with tattie Scones |
Colbost Skink, Marag Dubh, Talisker Crumb, Local Croft Egg Yolk |
Vol au Vent of Loch Bracadale Crab with spiced Apple and Mull Truckle |
Blackface Haggis Pasty with Anthony's Neeps |
Sconser King Scallop with Cabbie Claw, Bacon, Peper Dulse |
Saddle and Haunch of Lochalsh Venison with Gingerbread and Cherries |
Three Chimneys Hot Marmelade Pudding Soufflé with Drambuie Syrup and Mealie Ice Cream |
Geweldige avond! |
Terug
in de B&B nog een wee dram of HP om deze mooie dag af te ronden.
Slainte. |