Pagina 5 / 10 |
De whisky's zijn variërend in smaak en afkomst. Van een 22 jaar oude Ierse Cooley tot een 24 jaar oude Aultmore of een rokerige 18 jarige Coal Ila. Maar voor de meesten onder ons een topper (prijs/kwaliteit) is de 17 jaar oude Glen Moray (SMWS 35.116)!Na een gesmaakt 5 gangen aperitief volgt er nog een 3 gangen diner van het betere soort. |
|
foto: Werner |
Schotse klassieker: Cullen Skink (een dikke soep op basis van gerookte vis) |
foto: Wim |
Tartaar van Zeebaars |
foto: Werner |
foto: Werner |
En omdat het hier in Schotland ook 'wildseizoen' is... |
Een tevreden agent verlaat zijn hoofdkwartier. |
foto's: Werner |
Enkele stappen van de society verwijderd vinden we een pub die er aan de buitenkant alvast uitnodigend uitziet. Ook de naam laat niet veel aan de verbeelding over: "Malt & Hops".Door het raam zien we nog meer gezelligheid en een rode T op één van de tapkranen prijken.De perfecte afsluiter van deze mooie lange dag. |
|
foto: Werner |
foto: Werner |
foto: Werner |
foto: Wim |
foto: Werner |
foto's: Wim |
De Tennent's en de sfeer zijn goed. Moesten er hier in de pub Tennent's glazen te koop zijn, hadden we er zeker gekocht. Dit met het oog op het nakende ledenfeest waar we dit bier zullen schenken. Maar jammer genoeg voor deze pub zijn er geen te koop. We helpen de vriendelijke barmeid dan maar in haar afruimwerk. |
foto's: Werner |
Nog een laatste gesprek met de locals aan den toog en we zetten terug koers richting ons hotel dat een kwartiertje stappen is, langs de mooi verlichtte historische gebouwen die Leith rijk is.Voor zij die van al dat stappen al terug dorst hebben gekregen is er nog de hotelbar die ondertussen wordt bediend door de nachtportier. Gelukkig voor deze man zijn de toog van de receptie en die van de bar pal naast elkaar want het wordt toch nog onverwacht vrij druk in die hotelbar. |
|
foto: Werner |