VORIGE PAGINA |
HOME |
VOLGENDE PAGINA |
Woensdag 14/09/2011 (deel 3/4) |
Donderdag 15/09/2011 (deel 1/3) |
WOENSDAG 14/09/2011 (deel 4/4) |
foto: Werner |
foto's: Werner |
Ziezo. Een leuke wandeling waar toch wel enige inspanning voor vereist was. Dat verdient een frisse pint. Als er één plekje op het eiland is waar we onze "T" getapt kunnen krijgen, gaat dit ongetwijfeld in de hoofdstad van het eiland zijn: Portree. De bar hoeft hiervoor zelfs niet gezellig te zijn, er mogen zelfs Kempense wandelaars en hun Engelse vriend aanwezig zijn. En die plek vinden we. We komen hier dan ook niet voor de gezelligheid of om streekgenoten met hun Engelse vriend tegen het lijf te lopen, we komen hier voor onze pint of Tennent's waarna we het laatste gedeelte van de dag kunnen verderzetten. |
|
foto: Werner |
foto: Wim |
foto: Wim |
De hoofdplaats van Skye: Portree |
foto: Marc |
Hoe de verschillende weersomstandigheden invloed hebben op de panorama's merken we wanneer we de rivier Sligachan kruisen. Daar waar gisteren het water nog kolkte en de omgeving was gehuld in lage regenwolken, merken we nu een idylisch plaatsje waar het aangenaam vertoeven zou zijn moesten de midges er niet zijn. |
||
foto's: Gunter |
River Sligachan vandaag |
River Sligachan gisteren |
foto: Werner |
foto: Werner |
Tijdens de vlugge tussenstop aan onze B&B nemen we de tijd voor een opfrissing na al dat wandelwerk, en nemen van de gelegenheid gebruik om een onaangekondigde brandoefening mee te maken. De gastvrouw wist zelfs van niets. Het (vals) alarm dat ze uiteindelijk onder controle krijgt zindert nog lang na in onze oren.Als compensatie voor deze ongemakken geeft ze een leuk adres waar je een goede barmeal kan nuttigen, en dit alles op een prachtige locatie. En wij verder naar het, door de gastvrouw aangeraden, Eilean Iarmain Hotel voor onze barmeal. |
|
foto: Gunter |
foto's: Wim |
foto: Gunter |
foto: Marc |
Sarah, onze gastvrouw van de B&B die ons naar hier heeft gestuurd, heeft niet overdreven wanneer ze ons vertelde dat de locatie van dit hotel maar moeilijk te overtreffen is. Moesten we zo meteen de bar binnengaan en er geen plek meer zou zijn voor ons zessen, dan nog was het meer dan de moeite om de verplaatsing naar hier te maken.In één van de bijgebouwen vinden we de zetel terug van de whiskyfirma The Gaelic Whiskies. Deze firma bottelt blended en malt whiskies waarbij de traditionele taal Gaelic, die hier en daar op afgelegen gebieden en eilanden in Schotland nog als voertaal wordt gebruikt, prominent aanwezig is. Van welke distilleerderijen ze hun mout en graanwhiskies kopen is een geheim. Het is dus eigenlijk een onafhankelijke bottelaar, maar die wel ondertussen een vergunning heeft aangevraagd om haar eigen distilleerderij hier op Skye te mogen bouwen om zo zelf Single Malt Whisky te kunnen produceren. Dit zou dan, naast Talisker, de tweede distilleerderij op dit eiland worden. De distilleerderij zou hier op Sleat worden gebouwd, een heel stuk verwijderd van Talisker. Maar zo ver zijn we nog niet. |
foto: Werner |
foto: Werner |
foto: Werner |
foto: Wim |
In eerste instantie lijkt er ook geen plek meer in de bar. Maar door spontane verschuivingen in de bar lukt het ons nog om twee tafeltjes te bemachtigen. Die Schotse gastvrijheid, dat gaat weer even wennen zijn wanneer we terug in België zijn. Net zoals op een eenvaksbaan rijden waarbij je de doorgang voor de tegenligger vrijmaakt door aan de kant te gaan wachten, waarna deze tegenligger als het ware bij de passage uitstapt om je persoonlijk te komen bedanken dat je dit hebt willen doen. Alleen in Schotland kom je dit tegen.Geen Tennent's, wel onion rings als side dish trouwens. Een klassieke aanrader, die in smout gefrituurde ajuinringen, bij gebrek aan Tennent's. |
||
Onion Rings |
foto: Werner |
foto's: Werner |
Onze whiskylounge is nog een laatste keer open hier op Skye. Het lijkt er op, nu wij België verlaten hebben, dat er eindelijk werk kan worden gemaakt van de regeringsonderhandelingen die al anderhalf jaar aanslepen, volgens een nieuwsflash op Dirki's iPhone. We zouden meer naar Schotland moeten gaan om België uit het slop te helpen.Glenglassaugh 40Y 46% The Whisky FairRijpe peer in de neus. De afdronk gaat over sterke koffie naar cafe marmité (?). Een Fino vat, lichte kleur. Creme brulee. Zoet tegen de binnenkant van de lippen. Mokka, zoete chocolade. Later frisse munt met eucalyptus, alsof je je tanden gepoetst hebt. Drop. Niets van boenwas. Wit fruit, lychee. Beetje gekarameliseerde demarara suiker. |
|
foto: Werner |
VORIGE PAGINA |
HOME |
VOLGENDE PAGINA |
Woensdag 14/09/2011 (deel 3/4) |
Donderdag 15/09/2011 (deel 1/3) |