foto: Gunter |
foto: Dirk |
ZONDAG 22 MAART 2009Om 07:30u sta je nog bij de voorzitter thuis, om 11:30u (plaatselijke tijd) vindt je jezelf al terug in ons geliefde Schotland. Allemaal dankzij Charleroi Airport, de poort naar de hemel. Letterlijk en figuurlijk.Terwijl de voorzitter en onze stand-in chauffeur Marc het tourbusje gaan afhalen bij het verhuurbedrijf, geniet de rest van de groep van het Schotse zonnetje buiten aan de luchthaventerminal van Prestwick International Airport.Het thuiskomen gevoel is er opnieuw en nog steeds. |
|
foto: Dirk |
foto:Dirk |
In het plaatsje Balloch, gelegen aan de voet van Loch Lomond, houden we even halt voor een lunch, rechtstreeks uit de lokale supermarkt. Daarna begeven we ons naar de Glengoyne Distilleerderij. Iemand had vernomen dat hier nog Peter's Choice zou staan. Reden genoeg om hier opnieuw halt te houden. Zondagshoppen in Schotland is zoveel leuker dan thuis in België... |
|
foto: Dirk |
foto: Marc |
foto: Gunter |
Tijdens de Glengoyne Tasting van 21 november 2008 in de Single Malt Whiskyshop van Jan, maakten we een (voorlopige) balans op van het aantal flessen Peter's Choice die er toen al op één of andere manier in onze club waren beland.Vanaf vandaag kunnen we er nog 2 bijtellen. De devaluatie van de Britse Pond door de economische crisis heeft zo ook zijn voordelen. |
|
21 november 2008 |
22 maart 2009 foto: Dirk |
De volgende traditionele tussenhalte op de road to Islay: Inveraray. Even de benen strekken en de ogen de kost geven in de Loch Fyne Whiskyshop. Er gaan zelfs wat ponden over de toonbank... |
|
foto: Marc |
foto: Dirk |
Op de hoek staat een verrassing klaar voor de voorzitter. Omdat het voor hem de 20e Schotland reis is, en dus een jubileum-editie, hebben z'n meegereisde vrienden de plaatselijke fanfare opgetrommeld, daar in Inveraray. Ze zeggen wel dat ze van niets weten, maar de voorzitter weet wel beter. You Guys... ! |
|
foto's: Dirk |
Een uurtje verder ligt de eindbestemming van vandaag: het West Loch Hotel in Tarbert. Deze 'INN' is gelegen tussen Tarbert en de ferry-naar-Islay-haven: Kennacraig. Dit kleine nog authentieke hotelletje vindt je op de plaats waar de Atlantische Oceaan bijna een eiland van het schiereiland Kintyre maakt. De kamers en het bijhorende restaurant zijn er met een view. |
foto: Dirk |
foto: Marc |
foto: Dirk |
foto: Werner |
Het hotel heeft natuurlijk een bar. Dat hielp bij het uitkiezen van dit hotel om te overnachten. Terwijl Jan en Peter buiten nog een laatste keer de benen testen voor de dag van de halve marathon, neemt de rest van de groep alvast voldoende vloeistof op. Want drinken is zeker zo belangrijk in de voorbereiding naar die halve marathon. Terwijl J'O voor het extra ijzer in z'n Guinness gaat, gaat de rest voor de Tennent's en de f#cking Cider. Tijdens dit alles maken we alvast een keuze uit het gekrijtte menu. |
||
foto's: Werner |
Ook na de heerlijke maaltijd vindt je ons terug aan het levende open kolenvuur in de hotelbar. Een laatste pint blijkt achteraf steeds een voorlaatste te zijn geweest.
Het wordt al gauw laat, maar we beloven allemaal morgenvroeg om 06:15u bepakt en gezakt aan de tourbus te staan. Eenmaal deze belofte gemaakt kunnen we opnieuw aan onze laatste pint en aan een laatste verhaal beginnen. Telkens doet de hotelbazin er nog een schepje bovenop met haar kolenemmer. |
|
foto's: Dirk |
Maandag 23 Maart 2009De nacht was vrij kort en werd geregeld
verstoord door de huilende wind, die ook hier en daar wat van de
hotelinfrastructuur deed kraken en rammelen.
|
|
foto: Gunter |
foto's: Werner |
foto's: Dirk |
Zelfs de strakke koude zeewind kan ons niet van het buitendek houden. Anderhalf uur later zien we de finish van onze nog te lopen halve marathon aan stuurboordzijde liggen: Ardbeg. Gevolgd door Lagavulin, Laphroaig en Port Ellen. Gelukkig heeft Dirk een hulpmiddel meegebracht om op z'n fototoestel te plaatsen. |
foto: Marc |
Distilleerderijen spotten zonder tele-lens, en hieronder met... |
foto's: TeleDirki |
Na 2u 20min varen legt de ferry aan in
Port Ellen.
|
|
Carraig Fadda Lighthouse, Port Ellen |