TERUG
|
WWW.100PROOF.BE |
VERDER
|
Egg Benedict voor ontbijt se! Dat is weer eens wat anders dan die caloriebom van een full cooked , alhoewel die saus van gesmolten boter ... ?Enfin, en daarna op pad! Via the outskirts of Edinburgh naar de Glenkinchie distilleerderij. Tegelijk met Edinburgh verschijnt ook de Firth of Forth in de vooruit bij het verlaten van de heuvels. Magistraal! We rijden echter van Edinburgh weg, recht het agrarisch ontwikkelde landschap in! Daar, tussen de glooiingen en velden vinden we het tehuis van de Edinburgh malt, Glenkinchie! Een van de weinige nog resterende Lowland malts. |
Glenkinchie Distillery |
Eigenaar Diageo laat het nemen van foto’s in productieruimtes niet toe, dat weten we, maar dat neemt niet weg dat de gidsen de tijd nemen om ons rond te leiden in hun heiligdom.
De 2de helft van ons tweekoppig gezelschap stelt volop vragen, die enthousiast beantwoord worden.Foto’s van de aanwezige display’s en miniatuurdistilleerderij mag ook volop. Grote stills trouwens! |
(miniatuur) Mill |
(miniatuur) Mash Tun |
(miniatuur) Washbacks |
(miniatuur) Stills |
(miniatuur) Condensors |
Het water van Glenkinchie |
In de shop nog een
opdrachtje vervullen voor de voorzitter ener Kempense whiskyclub en we
zetten onze tocht verder.
|
In een van de oudste wine warehouses aan de haven, The Vaults, is immers de eerste Scotch Malt Whisky Society gehuisvest! Aangezien ik sinds kort “agent” ben voor de regio Noord-Oost België, steek ik hier maar al te graag mijn hoofd nog eens binnen. (Ook om een beetje indruk te maken op de lieftallige dame die daarnet nog zulke leuke vragen had in de distilleerderij natuurlijk! Sshht! Dat we op de binnenkoer mochten parkeren deed er ook geen slecht aan natuurlijk.) |
TERUG
|
WWW.100PROOF.BE |
VERDER
|