HOME

AGENDA

INFO

CLUBBOTTELING

RANDGEBEUREN

WHISKYSCORES

ON TOUR

CONTACT

LINKS

 

VRIJETIJDSCENTRUM DE MIXX
Asbroek 1H, 2230 Herselt
ZAAL "HESSEL"

DEUREN: 18.30u  AANVANG: 19u !!
LEDEN: 80€  /  ANDEREN: 90€
DONATEURS DER FLESSEN: GRATIS !!

 

 

VOORWOORD:

Iets wat al langer op het lijstje staat: 1 keer een clubtasting organiseren in functie van de warme Studio Brussel actie: Music For Life.
Omdat zowel muziek als goede doelen het bestuur nauw aan het hart liggen.

 

 

 

GEKOZEN GOED DOEL:


www.withlovebyferre.com

 

Zodat een kind zich toch een beetje "thuis" voelt in het ziekenhuis...

Een goed doel dat twee jaar geleden mee werd opgericht door mijn collega Stefan, nadat hij en zijn vriendin Lotti hun 6 jarig zoontje Ferre hadden verloren na een zware strijd van twee jaar tegen een agressieve vorm van kinderkanker (neuroblastoom). Doordat ze met Ferre heel veel tijd in de kille ziekenhuiskamers hadden moeten doorbrengen, wilden ze zich gaan inzetten om deze kille ziekenhuiskamers om te vormen tot sfeervollere verblijven voor andere langdurig zieke kindjes. Maar daar is geld voor nodig en ook veel acties om dat geld bijeen te brengen. Daarom werd de vzw ‘With Love by Ferre’ opgericht.
Meter van de organisatie is Karen Damen en Peter is Ian Thomas. Een vzw die ook sinds vorige editie is opgenomen bij de erkende Music For Life organisaties van Studio Brussel.

Karen Damen:
"Of ik meter wilde zijn van VZW With Love by Ferre.." Geen seconde moest ik daarover nadenken. Een 6-jarige jongen met een hart, groter dan alle harten ter wereld samen. Wat ben ik blij hem gekend te hebben. En trots! En even trots ben ik nu, nu ik meter ben van een project waarvoor Ferre stond en altijd zal staan voor iedereen die hem gekend heeft: "Liefde overwint alles." Ik beloof plechtig dat ik mijn uiterste best zal doen om een waardige meter te zijn. With love..

Karen.

 

Ian Thomas:
Ferre was een persoonlijke vriend van me. Een wijze man. Een leermeester, amigo. Ik geloof dat de atmosfeer van een kamer veel kan doen. Een gezellige sfeer waarin je je comfortabel voelt kan bijdragen aan het genezingsproces. Het is een manier om kids zich beter te laten voelen in een moeilijke situatie. Ferre wilde altijd mensen helpen. Via deze manier kunnen wij zijn wens uit laten komen. With love..

Ian

 

 

 

 

HET OPZET VAN ONZE
100°PROOF WHISKYCLUB TASTING FOR LIFE...
Muziek & Whisky dus...

Het opzet was om binnen onze club 7 bereidwillige warmhartige leden te vinden, die uit hun thuisarchief een ‘ondertussen kostbare fles whisky’ willen verkopen aan het bedrag waaraan zij destijds deze fles hebben aangekocht, of daaromtrent. Dit bereidwillig lid mag vervolgens tijdens zijn of haar whisky, een kwartier lang zijn of haar gekozen muziek door de luidsprekers jagen.


Als dan ook nog eens bleek dat 8 bereidwillige leden hun fles wilden SCHENKEN voor dit goed doel i.p.v. te verkopen, werd onze actie warmer en warmer.

Hieronder een opsomming van de gulle schenkers, hun whisky en hun ingestuurde muzieknummers die zij bij hun whisky willen horen en laten horen...

 

 

 

DE WARMSTE WEEK

Van 18 t/m 24 December zal Studio Brussel zijn tenten opslaan in domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het bestuur zal tijdens die warmste week, tijdens een vroege ochtend en op een nog te kiezen weekdag, naar Domein Puyenbroeck rijden. De juiste dag wordt nog meegedeeld en hoe meer zielen hoe meer vreugd. Het nummer dat we voor het verzamelde bedrag zullen aanvragen, zal het nummer zijn dat de meeste stemmen heeft gehaald tijdens onze Music For Life whiskytasting.

 

 

 

1. BUSHMILLS 16Y 40% O.B.
Geschonken door...

Blind geproefd tussen nieuwe bottelingen bewijst deze klassieke, niet meer verkrijgbare maar toen niet dure Noord-Ier nog steeds zijn meesterschap. Als je wil leren wat afdronk in de whiskywereld betekent, dan is dit het ideale studiemateriaal!

 

 

 

 

2. HIGHLAND PARK 15Y 40%
Geschonken door...

De beklimming van de Old Man of Hoy was de allereerste buitenreportage van de BBC in de jaren ‘60. Nu gedateerd misschien, maar nog net zo relevant als deze Highland Park met de Old Man op het label, al was het maar om te tonen hoe het “vroeger” was.

 

 

 

 

 

3. ST. MAGDALENE 1975 - 2010 43% Gordon&MacPhail Rare Old
Geschonken door...

Geschiedenis rond het station van Linlithgow met St. Michael’s Church, het kasteel er achter en de gebouwen van St. Magdalene distilleerderij, omgebouwd tot appartementen. Gestopt met produceren in de jaren ‘80 en dus geschiedenis in deze fles, daar gedistilleerd in 1975.

 

 

 

 

 

 

4. THE MACALLAN 18Y 1985 43% O.B.
Geschonken door...

Macallan, 18 jaar oud en op Oloroso sherry vaten gerijpt. Ooit wereldwijd bekend als een van de vlaggenschepen van de Schotse whisky industrie. In deze “oude” botteling kan je vaststellen waarom dit terecht zo was.

 

 

 

 

 

 

5. SPRINGBANK 21Y 46% O.B.
Geschonken door...

Springbank, relikwie uit de tijd dat Campbeltown de rijkste stad van Groot-Brittannië was. Deze “oude” 21 jarige whisky zorgde er voor dat de wereld een oogje op en een warm hart voor deze kleine distilleerderij hield.

 

 

 

 

 

6. BRORA 30Y 53,2% O.B. bottled 2009
Geschonken door...

Legendes berusten meestal op een grond van waarheid en Brora is zo een legende. Door kenners nog meer gekoesterd dan die andere “Port Ellen” en dit soort flessen toont aan waarom!

 

 

 

 

 

7. ABERLOUR a'bunadh batch#14  59,9%
Geschonken door...

Samen met Glenfarclas 105 was de Aberlour A’bunadh voor velen in het verleden de ontdekking van zuivere sherryrijping op vatsterkte. Batch 14 van deze A’bunadh staat bekend als een van de beste. Hem proeven naast een recente batch geeft een verhelderend beeld over “evolutie”.

 

 

 

 

 

8. ABERLOUR a'bunadh batch#55 60,9%
Geschonken door...

 

 

 

 

 

 

9. ARDBEG COMMITTEE RESERVE 55,3% bottled 2002
Geschonken door...

Eigenlijk onbetaalbaar en onvervangbaar, deze Ardbeg, al was het maar omdat hij alles verteld over de relatie van “het bestuur” met deze distilleerderij/gemeenschap op dat kleine eilandje aan de westkust van Schotland, Islay ...

 

 

 

AFSLUITEND HAPJE

Een goede en welgekomen traditie is die van het afsluitend hapje na elke clubtasting. Ook hier willen we de aanwezigen hun warme bijdrage laten leveren door elk een koud hapje of dessert te laten meebrengen voor een tweetal personen. Alles wordt na de tasting op het buffet uitgestald, waaraan iedereen zijn honger kan stillen. Bestek, borden en koffie worden zoals steeds door de club voorzien.

 

 

NOG IETS?

  • Zoals bij elke clubtasting vragen we ook nu om zelf whiskyglazen te voorzien.

  • De 9 whisky's zullen gescheiden worden door een korte pauze. Om 22.30u moet iedereen er uit volgens het gemeentelijk zaalregelment. (tasting begint om 19u!!)

  • Aanwezigen die zich niet kunnen inhouden mogen altijd een bedragje storten in het aanwezige spaarpotje. Ook dat bedrag gaat integraal naar ons gekozen goed doel.

  • Het uiteindelijke opgehaalde bedrag wordt op maandag bekend gemaakt, hier op onze site

  • Het exacte moment van ons bezoek aan domein Puyenbroek om StuBru uitzendtijd in beslag te nemen wordt eveneens later nog meegedeeld

 

 

INSCHRIJVEN?

Door te mailen naar 100proof@skynet.be . Na plaatsbevestiging MOET! het inschrijvingsbedrag van 80€ (niet leden 90€) worden gestort op onze clubrekening
100PROOF WHISKYCLUB
BE56 7430 2355 9088

PAS DAARNA IS DE INSCHRIJVING DEFINITIEF EN KOM JE HIERONDER OP DE AANWEZIGHEIDSLIJST.
Er is plaats voor 35 deelnemers.

Na 20 november wordt de tasting opengesteld voor niet-leden.

 

 

 

 

 

Onze financiële uitpluizer wou ons ook nog melden dat de marktwaarde van de geschonken whisky's momenteel 5.655€ bedraagd. Doch dit niet terzijde.

 

 

 

 

1. Jaco Hulsegge (Lidnr.21)
3. Dirk Kums (Lidnr.33)
5. Gerry Lachi (Lidnr.13)
7. Wim Roofthooft (Lidnr. 16)
9. Werner Vaes (Lidnr.02)
11.
13.
15.
17.
19.
21.
23.
25.
27.
29.
31.
33.
35.

2. Leen Meeus (Lidnr.39)
4. Gunter Vaes (Lidnr.01)
6. Johan Van der Borght (Lidnr.55)
8. J'O Van Dessel (Lidnr.12)
10.
12.
14.
16.
18.
20.
22.
24.
26.
28.
30.
32.
34.