VORIGE PAGINA

 

 

 

 

 

 

 

Dad’s Hat. I kid you not! Pennsylvania Rye finished in Port wine barrels.

Bij ons is dat dan verwant aan grappa. Wel wat aardse rogge in de smaak. Heel wat new make in de neus.

Stukje kaas dan maar?

 

Een van de vrienden heeft ondertussen connecties met een heuse kaasboer. Geitenkaas en eentje uit Wales. Leuk om te combineren met verschillende whiskey’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Die dekselse gastheer. Samen met de inrichtende macht, da’s diegene met het goede fototoestel, verdwijnt hij even in de nacht en komt terug met een schotel steak. Product van z’n mobiele keuken. Dat gelooft ge toch niet.

“Yippiekayee!”

 

Restje Fighting Cock om de overheerlijke steak door te spoelen. Voor diegene die deze cock nog niet kennen, 6 jaar oude straight bourbon van Heaven Hill aan 51.50%, koop hem nu direct! Onder de 30 € de fles is dit wat men noemt “bang for your buck”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog eentje van Heaven Hill.

Gisteren op de markt gekomen in 215 flessen en al uitverkocht.

Bourbon, nagerijpt op een sherry hogshead. 48.9%.

Dit is buiten de lijntjes kleuren. Het rijke van nieuwe eik en de frisheid (in dit geval toch, met die moderne sherry’s toch altijd wat bang afwachten, maar we wijken af) van sherry.

Rijk, rijk, rijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Master distiller Jimmy Russel en zoon Eddie hebben dit vat persoonlijk geselecteerd. “Alligator” chared, hand gevuld aan 110 proof maakt deze fles pokkezeldzaam.

Het beste van het beste dat Wild Turkey te bieden heeft, volgens de Russel’s. Herkenbaar profiel voor diegene die al eens een wilde kalkoen gedronken hebben.

Iets ronder en dieper, zachter ook.

 

 

 

Gelukkig hebben we nog nen Turkey om te vergelijken. Zou toeval wel bestaan in de wereld van de vrienden? Barrel Proof en het klopt wat er gezegd is, dat van die Russel’s Reserve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Tja, eigenlijk moet er eentje bij en de vrienden doen dat dan ook. Een Four Roses. De foto’s van de fles zijn goed gelukt, dat wel, maar in zulk een line up? Misschien met ijs, ’s avonds op de porch na een zonnige dag op het katoenveld en een overheerlijke squirrel stew … ‘k weet het niet.

 

 

 

 

 

Het is tijd voor de tafelruimer. Een Heaven Hill van de Schotten. Een Society botteling. Gedistilleerd in 1998 en gebotteld in 2006.

6 6 . 9 % of hoort ge niet goed! Dag iedereen! Gelukkig zit er in de fles van de vriend nog heel wat in. Ik denk dat ik hem in de toekomst eens ga bezoeken thuis, met een leeg glas in de ene hand en een karafke water in de andere. Eerlijk is eerlijk: het tafel is nu wel proper, maar zo op het einde van zo’n avond komt hij nog niet volledig tot z’n recht.

 

 

 

 

 

En nu ’t tafel toch proper is … stukje eten … sateeke op z’n Amerikaans? Bigger, better en waardige afsluiter van weer een memorabele avond van de vrienden en afscheid van een memorabele gastheer.

 

 

 

 

 

 

Het is nacht … en de vrienden zwermen uit.
Wel thuis en tot de volgende.

 

 

 

 

VORIGE PAGINA