TERUG

HOME

 

WHISKY LIVE VERVIERS '07
ZONDAG 18 MAART 2007

EEN GEORGANISEERDE DAGUITSTAP NAAR HET WHISKYFESTIVAL IN VERVIERS...

EEN FOTOVERSLAGJE
INGESTUURD DOOR WERNER (Lidnr.02)

 

 

Een busreis met 100°PROOF zit steeds vol verrassingen, zo ook de (interim)chauffeur van dienst. Geen onbekende voor ons...

 

 

 

zo 18/03/07 - Kimi Räikkönen heeft in zijn eerste race met een Ferrari meteen de openingswedstrijd van het Formule 1-seizoen gewonnen. Hij was de beste in de Grote Prijs van Australië.

Bron: Vrt Nieuws Zo 18 maart '07

Aankomst Salon de l'Harmonie

Jan (Lidnr.24) nog vol euforie over de gebeurtenissen enkele uren eerder in Australië...

 

 

 

Nieuwe releases op het festival...

De nieuwe Longmorn 16y die de vorige 15y vervangt.
Ook de packaging heeft een extreme makeover ondergaan.

Na de Ardbeg Still Young van vorig jaar, nu de Ardbeg Almost There. Deze expressie met het nieuwe distillaat na overname destijds door Glenmorangie Plc. in 1997, is ondertussen 9 jaar oud... dus we zijn er bijna, maar nog niet helemaal: volgend jaar de eerste nieuwe 10 jarige Ardbeg.

 

 

 

Ook oude bekenden op het festival

Aoife O' Sullivan (European Marketing Executive COOLEY)

Aoife had daags voordien St.Patricks Day overleefd, en had enkele nieuwigheden bij uit de Cooley distilleerderij in Ierland.
3 nieuwe expressies van de Tyrconnell Single Malt.
De Port -en Madeira finish. Beiden konden mij persoonlijk niet overtuigen. Het finishen camoufleerde net datgene waar ik in Ierse whiskeys op zoek naar ben: het zoethout, vanille, veenbessen, meloen...  Wel verbaasd door de nieuwe Tyrconnell Single Cask 14y. Deze had het allemaal, en deze smaken bleven nog lekker lang in de mond overheersen. Naar mijn bescheiden mening een TOPPER !!

 

 

 

 

Elk groot festival heeft zo zijn signeerstand, daar ontmoetten we Eric V. (Lidnr.42) die blij was zijn drukbezochte signeersessie even te kunnen onderbreken voor een gesprek... Eric is steeds te vinden voor een goed gesprek.

 

 

Ook werden de onderhandelingen tussen Eric en de voorzitter van de club afgesloten met een mooi eindresultaat:

Eric zal onze Highland Park 25y&30y Tasting van 25 mei, mee in goede banen leiden.

 

 

 

 

Mc Dave (Lidnr.18), één van onze toegeweide leden, toonde bij de Arran stand zijn jongste tattoo.
Enige gelijkenis met onze clubnaam berust op louter toeval. Het is Dave zijn manier om zijn
verknochtheid aan het levenswater te vereeuwigen. Zowel wij als Jaclyn Kelly van Arran, vonden dit
indrukwekkend genoeg om op foto te vereeuwigen.

 

 

 

 

Gerry, onze professionele afronder in de club, neemt altijd de zware taak op zich om tot laatste te blijven, en er zo voor te zorgen dat iedereen tijdig het evenement verlaat.

 

 

 

Iedereen is tijdig op post voor de terugreis. Onnodig te zeggen dat ook deze maal de bus panne heeft. Welliswaar een 15km verder dan vorig jaar, maar toch... . De chauffeur kan er nog met moeite 40km/u uit persen, en zo nemen we de Scenic Route naar huis i.p.v die saaie autosnelweg. De bevoorrading tijdens die langere rit is meer dan in orde. Onze woordvoerder zorgt voor de begeleidende tekst en uitleg die bij de bezienswaardigheden langs deze route te vinden zijn, terwijl de steward van dienst ons van een drankje voorziet. En zo komen we met een drie kwartier vertraging toch nog thuis aan.

 

TERUG

HOME