TERUG

HOME

 

GUNTER (Lidnr.01) STUURDE DIT VERSLAGJE IN, OVER ZIJN ALGEMENE IMPRESSIES 
OP WHISKY LIVE VERVIERS 2007...

 

 

Zondag 18 maart 2007

 

Bij Ian van Glenfarclas een 15 jarige gaan proeven. Was er verleden jaar ook al, en zeer gesmaakt door de 100°PROOF leden, maar door mij schromelijk over het hoofd gezien. Glenfarclas, vertelde Ian, had ook een nieuwe distilleerderijmanager gevonden. Iemand die zijn sporen verdiend had bij Oban en Royal Lochnagar (beide Diageo).

Naast Ian stond David Stirk. Nieuwe range en nieuwe verpakking. Houdt zich goed staande tussen al dat nieuwe bottelgeweld.

Die jonge gast achter de Bowmore stand zou hun master blender zijn. Snelle jongen … en ook snel weg.

Effe een Macallan fine oak meepikken bij de stand van Maxium, “Dag Eric”, en dan naar Arran

Jaclyn had weer een nieuwe botteling bij. Finished op Italiaanse wijnvaten. Stock genoeg om mee te experimenteren. Blijkbaar ook al gesprekken bezig om een vervanger te vinden voor hun “distillery manager”. Die zou met pensioen willen wegens te moe.

 

David Stirk (Exclusive Malts)

Jaclyn Kelly (Arran)

Arran Amarone Wine Cask

 

 

De nieuwe Glen Scotia 12 y stond er naast. Volgens de schenker is de verkoop door gegaan en is Glen Scotia nu in andere handen.

Glenlivet met 2 nieuwe bottelingen, maar mijn voorkeur ging uit naar de Glengoyne 12 y cask strength in deze hoek. Anderen waren verrast door de 15 jarige Glenlivet French Oak.

Etienne staat achter zijn stand, even enthousiast als altijd. Goe bezig!

De Jappaners sla ik over. De nieuwe Jura hebben we in Waterloo geproefd. Niet dat ik ze niet wil proeven, maar de dag is lang en de whisky’s met velen. Toch niet voorbijgegaan aan de oudere blends van White & Mckay.

De “Almost there” van Ardbeg wekt wat gemengde gevoelens op. Zonder Stuart toch eventjes de “feeling” met Ardbeg kwijt. Het commerciële gevaarte van Glenmorangie laat het niet aan zijn hart komen en wordt dan ook door een delegatie begeleid naar de deur.

Wat koekjes geproefd met whisky. Altijd open voor een experimentje

Hubert achter de stand van “Taste Still”. Val weer uit de toon door een 16 jarige Auchentoshan te vragen. De Strathisla had ik al stiekem geproefd.

 

 

Ardbeg "Almost There"

Taste Still Selection

 

 

Bij Signatory de peated Bunnahabhain geproefd. Leuk accentje, maar nodig?
Iets in de buurt van 27 ppm. Peated Arran nog minder dan 20. Dat was wel turf zoeken, in ons staal new make!

Trapje naar beneden, tot bij Aoife. Tyrconnell in alle maten en kleuren. Aanrader: de single cask. Natuurlijk eens vragen naar hun blends en een staaltje van de 15 jarige Kilbeggan wordt bovengetoverd. Nee Filip! Het is ons enkel om de whiskey van Cooley te doen

Ook zo voor die van Cork. De dame hier “knows her stuff”. Spijtig dat Diageo vooral “Jan de Wandelaar” gestuurd heeft en de pas gekochte Bushmills thuis heeft gelaten. De dame van Irish Distillers wordt er op gewezen dat ik een belangrijk persoon ben. Zoals Billy Walker me ondertussen geleerd heeft: het nut van een dubbele bevestiging: “Yeah … right”!

 

Bunnahabhain "Peated"

Tyrconnell expressions

 

 

Lindores standje met een oude bekende. Springbank 12y 100°PROOF. Samen met mijn broertje drammetje gekocht. Kwestie van onze eigen fles te sparen.

Waardige afsluiter van het verhaal van Verviers, want we moeten verder. Donderdag komt Billy Walker immers naar Jan “Fisser” en dat verslag moet ik ook nog schrijven.

Springbank 12y 100° PROOF... een fles met een verhaal