VORIGE PAGINA
Vrijdag 29/03/2013 (deel 4/4)

VOLGENDE PAGINA
Zaterdag 30/03/2013 (deel 2/3)

 

DAG 8: ZATERDAG 30 MAART 2013 (Deel 1/3)

 

 

 

 

foto: Gunter

foto: Wim

 

 

 

 

Nog een laatste strandwandeling alvorens het ontbijt wordt geserveerd, en dan koers zetten naar het zuiden. Er is weinig verkeer dat ons hindert op deze zaterdagochtend voor Pasen dus bereiken we al vlug de grens met Engeland.
Ruimte zat dus om de geplande activiteit nog uit te voeren die zich net over de grens met Engeland bevindt, in het district Northumberland.
De 117 km lange muur van Hadrianus die over de gehele breedte van Groot-BrittanniŽ loopt, werd gebouwd tussen 122 en 128 na de geboorte van Jezuke in opdracht van de Romeinse keizer Hadrianus. Deze muur had als doel om de grens van de Romeinen hier te beschermen tegen de wilde stammen die er ten noorden van leefden zoals de Picten (de latere Schotten).  Parallel met de muur loopt er ook nog een wandelpad dat je van west naar noord Engeland brengt na 130km stappen. Maar daar hebben we nu geen tijd meer voor.

foto: Bert

 

 

 

 

 

Vercovicium was een Romeinse militaire nederzetting die aan de Hadrianus muur was opgericht en die we nu kennen als Housesteads Roman Fort. De restanten kunnen nog worden bezocht. En dat doen we dan ook. Geen sneeuwbui houdt ons nog tegen.

De indrukwekkende weidse panorama's moeten hier in het voordeel van de Romeinse wachters hebben gespeeld, een kleine 2000 jaar geleden.

foto: Werner

 

 

 

 

foto's: Marc

 

 

 

foto: Wim

 

 

 

 

 

foto: Wim

 

 

 

foto: Marc

 

 

 

 

foto: Johan

De graanschuur: op de stenen werden houten balken gelegd waar het graan gevrijwaard werd van vocht en van ongedierte. Zei daar iemand graan?

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

Van de Port Dundas single grain whisky uit 1973 van de gelijknamige en in 2010 gesloten graandistilleerderij, die werd gebotteld door de onafhankelijke bottelaar Port Des Anges, wisten we dat deze stond geprogrammeerd tijdens deze trip.

Echter, iemand in onze groep heeft stiekem nog een Port Dundas uit het jaar 1973 meegesmokkeld naar deze Romeinse graanschuur om de twee te vergelijken.

Gebotteld door een andere en meer gekende onafhankelijke bottelaar: Duncan Taylor. 2 Jaar minder lang op vat gezeten, wel ook op een Sherry vat.

foto: Werner

 

 

 

 

 

 

foto: Gunter

 

 

 

 

VORIGE PAGINA
Vrijdag 29/03/2013 (deel 4/4)

VOLGENDE PAGINA
Zaterdag 30/03/2013 (deel 2/3)