VORIGE PAGINA
Donderdag 28/03/2013 (deel 5/5)

VOLGENDE PAGINA
Vrijdag 29/03/2013 (deel 2/4)

 

DAG 7: VRIJDAG 29 MAART 2013 (Deel 1/4)

 

 

 

 

Kukeleku!!*

Het is weer vroeg dag, of gisteren laat avond. Dat kan het ook geweest zijn. Waarschijnlijk een combinatie van de twee. In elk geval gaan we weer gedisciplineerd te werk zodat het busje, en ook Wim zijn auto, binnen de afgeproken tijd geladen zijn met bagage en reizigers zodat we klaar zijn voor vertrek. Naar Port Ellen, waar de ferry naar het vasteland ons zo meteen zal komen halen en waar het Caledonian MacBrayne cateringteam in hun kombuis ons warm ontbijt al volop aan het klaarmaken is om sebiet voor ons te serveren.
Vooraleer we de pier in Port Ellen oprijden houden we eerst nog even halt aan die legendarische distilleerderij die in 1983 ophield met bestaan, waarna ze door de eigenaar Diageo werd gesloten, ontmanteld en grotendeels afgebroken.

* voor mensen van 't stad: dit is het geluid van een haan 

Onze cottage in de ochtendzon.

foto: Marc

 

 

 

foto: Dirki

Hetgene wat nog overblijft zijn de warehouses die de eigenaar Diageo nu gebruikt om Lagavulin whisky in laten te rijpen...

 

 

 

 

foto: Gunter

 

 

 

foto: Gunter

...en de 2 overgebleven Port Ellen kilns, met daarachter de in bedrijfzijnde Diageo industriële mouterij.

 

 

 

foto: Wim

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

LONGMORN 1973 37Y 58% THE WHISKY AGENCY / THE NECTAR

Geboend hout. Gestoofde appeltjes (zurige Granny Smith). Perzik. Meloen. Kruisbessen. Een blik verf dat na 10 jaar terug wordt geopend. In de smaak ook een toets boenwas. Abrikozentaart en een hint van verse thee. In de lange kruidige afdronk chocolade pudding en meloen.

 

 

 

 

foto: Gunter

Port Ellen Harbour

 

 

 

Bootje komt zo.   

foto's: Bert

 

 

 

foto: Wim

Exit Islay

 

 

 

 

Islay verlaten doe je nooit met veel plezier, maar wel altijd met een heleboel mooie momenten die je kan koesteren en die ze niet meer kunnen afnemen. En we hebben er deze trip weer een heleboel bijeengespaard en waar iedereen onbewust heeft aan meegewerkt.

Wanneer ik hier opnieuw zal aanmeren is weer een groot vraagteken. 

Er liggen hier bij Laphroaig nog een heleboel huurgelden voor het rapen, het lunchmenu bij Ardbeg verandert dagelijks, er zijn nog prachtige wandelingen te ontdekken, interessante en vriendelijke mensen (opnieuw) te ontmoeten. Kortom redenen genoeg om hier opnieuw voet aan wal te zetten.

Iets drinken om de pijn van het afscheid te verzachten anders?

foto: Werner

 

 

 

foto: Werner

 

GLENLIVET 1973 35Y 40,1% DUNCAN TAYLOR 'LONACH'

Vanille. Limoen. Harde abrikozen, ananas op siroop. Héél veel fruit. Gekookt fruit ook. Het smaakgevoel in de mond is vrij vettig en omvat nog meer exotisch fruit en een beetje zwarte drop achterna. Afdronk van flan pap. Maar wel vrij korte afdronk. Ongetwijfeld door de botteling op 40,1% alc/vol. 

 

 

 

foto's: Werner

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

VORIGE PAGINA
Donderdag 28/03/2013 (deel 5/5)

VOLGENDE PAGINA
Vrijdag 29/03/2013 (deel 2/4)