VORIGE PAGINA
Maandag 25/03/2013 (deel 3/3)

VOLGENDE PAGINA
Dinsdag 26/03/2013 (deel 2/6)

 

DAG 4: DINSDAG 26 MAART 2013 (Deel 1/6)

 

 

 

 

foto: Werner

Tarbert 05:54 AM

 

 

 

 

Lekker vroeg uit de veren, op reis lukt het altijd beter, en ons daarna lekker opfrissen met een warme douche. Het ontbijt doen we later wel.  
Om 6 uur is iedereen paraat aan het busje en aan Wim zijn auto zoals gisterenavond werd afgesproken. Klaar voor vertrek naar onze ferry die op een dikke 10 minuten van ons hotel in Tarbert aangemeerd zou moeten liggen. De baan er naar toe is gisteren pas terug geopend. Niet plechtig, maar wel met sneeuwruimers enzo. Ze moeten hier ook geweten hebben dat we er aan kwamen en dan kunnen ze blijkbaar toch dat tikkeltje meer. Aan de kanten van de weg zien we wel nog de opgehoopte muren van sneeuw. 

foto: Wim

 

 

 

foto: Dirki

 

 

 

 

Door geannuleerde overtochten de voorbije dagen is het aan de ferryterminal drukker dan anders. Vrachtwagens met mout staan samen met ons te wachten tot de buik van de ferry opengaat. Het eiland verbruikt om de één of andere redenen een heleboel gemoute gerst. Maar we krijgen er gelukkig wel iets lekker voor in de plaats terug. Puik werk leveren ze ginds.

foto: Gunter

foto: Wim

 

 

 

 

foto's: Wim

All aboard!

 

 

 

 

Ook nu mag de lange slanke Zweedse wagen van Wim als eerste op de ferry, en moet de dikke vette zware Italiaanse Fiatbus met een drankprobleem  wachten tot zo goed als laatste om er bij op te mogen. En weg zijn wij. Naar Islay, en naar het ontbijtbuffet op deze ferry. Misschien minder culinair als dat van de ferry IJmuiden - Newcastle, maar bonen in tomatensaus blijven bonen in tomatensaus. 

Als bonen-in-tomatensaus connoisseur moet ik toch wel toegeven dat onze clubdichter J'O zijn klaargemaakte bonen voor mij, sinds onze Islay halve marathon trip nu vier jaar geleden, nog niet overtroffen zijn. Meer ga ik daar niet over schrijven, want voor sommige is het er misschien nu al wat over :-)
't Zijn ook maar bonen in tomatensaus, hé Werner

foto: Wim

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

 

foto: Gunter

Bonenbuffet Ontbijtbuffet

foto & bord: Wim

 

 

 

Niet veel later vind je ons al op het buitendek terug. Achteraan dan, waar we de koude wind minder hinderen bij zijn doortocht over zee.

De bewoonde eilanden Gigha, Jura en Islay komen ook in ons vizier.
De details van Islay ook. Met respectievelijk eerst de Ardbeg distilleerderij, Lagavulin en dan de Laphraoig distilleerderij om te eindigen met de site van de gesloten en ontmantelde distilleerderij van Port Ellen en de in werking zijnde mouterij. Het dorp met dezelfde naam, en waar ook de pier is gelegen waar we zo meteen aanmeren, is het laatste dat op ons afkomt.

foto: Gunter

 

 

 

 

foto: Dirki / analoge lens: Wim

Ardbeg Distillery

 

 

foto: Dirki / analoge lens: Wim

Laphroaig Distillery

 

 

 

foto: Werner / analoge lens: Wim

Lagavulin Distillery

 

 

 

 

foto: Werner

No distillery, just friends

 

 

 

 

foto: Marc

Vergane Port Ellen distillery, en daarachter de industriële mouterij

 

 

 

 

foto: Gunter

Port Ellen, waar onze ferry zo meteen zal aanmeren

 

 

VORIGE PAGINA
Maandag 25/03/2013 (deel3/3)

VOLGENDE PAGINA
Dinsdag 26/03/2013 (deel 2/6)