HOME

VOLGENDE PAGINA (2/10)

 

 Pagina 1 / 10

 

 

Voorwoord reisverslag:

Wie Schotland al heeft bezocht is ze ongetwijfeld al tegengekomen. De grote rode T die tegen de buitenmuren van de pubs omhoog hangt, en die staat voor Tennent's. Zelfs zonder onze vele Schotlandtrips zou dit nog het bestverkopende bier in Schotland zijn. Het bier valt onder de noemer 'Lager' wat zo veel als een pilsachtig bier betekent. Niet dat het bier zo ontzettend lekker is, wij Belgen zijn verwend met het aanbod van lekkere bieren die we in ons geboorteland hebben, maar de hype omtrent deze TENNENT'S lager is in onze groep met Schotlandtrippers historisch zo gegroeid, met als hoogtepunt misschien wel het bezoek aan de TENNENT'S brouwerij in Glasgow door mezelf en grote broer Gunter.

Een ander TENNENT'S hoogtepunt kondigt zich aan met deze nieuwe Schotland minitrip. Omdat er buiten de Schotse landsgrenzen geen traditionele TENNENT'S te verkrijgen is, en we tijdens ons groot ledenfeest ter ere van het 10 jarig bestaan van onze whiskyclub TENNENT'S willen serveren, werd er een nieuwe trip naar Schotland ingepland om dit bier 'ginds' dan maar gaan te halen. 10 Enthousiastelingen werden verdeeld over 2 wagens en wij weg naar IJmuiden (NL), waar de ferry op ons ligt te wachten.

 

 

WOENSDAG 15 OKTOBER 2014

 

Wanneer we iedereen en uiteindelijk ook alles mee hebben komen we onderweg de onvermijdelijke obstakels tegen. Zoals de Antwerpse ring die op een drukke weekdag als vandaag weer volgelopen is, mede door de gebruikelijke ongevallen.

Gelukkig hebben we 2 ervaren chauffeurs die ons de scenic route langs Antwerpen laten zien om zo de lange stilstanden te vermijden. Hierdoor rijden we tijdig de oprijlaan van de DFDS ferry in IJmuiden op, waar het boarden al is ingezet. We zijn hier niks te vroeg.

foto: Werner

 

 

 

Eenmaal de wagens staan geparkeerd op het benedendek van de ferry, en onze toegewezen kajuiten voor vanacht zijn gecheckt, wil de traditie dat we elkaar terug vinden in de bar van de ferry op dek 7 nog voor het anker wordt gelicht.

De volgende 17 uren laten we alles aan de kapitein over en kunnen wij ondertussen genieten van de overtocht en van een frisse pint... en ja, ook 'iemand' weer een Guinness.

foto: Werner

 

 

 

 

foto's: Werner

 

 

 

 

foto's: Marc

 

 

 

 

 

Een andere traditie die in ere moet worden gehouden, is het aperitieven op het achterdek van het schip. Het prachtige najaarsweer nemen we er graag bij, net als de lekkere whisky's die iedereen bij heeft voor gelegenheden zoals deze. De "T" was het opgegeven thema voor de keuze van die flessen, al mocht dat ruim worden ge´nterpreteerd. Beginnen doen we met een fles die afgelopen zomer op de distilleerderij(museum) in Ierland ter plekke werd gevonden en (nog?) niet in ons thuisland beschikbaar is. De Tullamore Dew 'Phoenix' gebotteld op een mooie 55%.

foto: Werner

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

foto's: Werner

 

 

foto's: Werner

 

 

foto: Werner

foto: Wim

 

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

Nog meer tradities worden in ere gehouden. Op dek 7 nemen we plaats in het 7 Seas Restaurant waar het zeer ruime diner buffet is geopend.

 

 

HOME

VOLGENDE PAGINA (2/10)