TERUG

 

100° PROOF WORDT LID VAN SMWS

 

Reeds toen ik er de eerste keer van hoorde dacht ik, hier wil ik bijhoren. Het leek me een of ander geheim vennootschap. Het mythische en onbereikbare sprak me ongelooflijk aan. Toen ik mijn eerste fles van SMWS zag, werd dat gevoel nog versterkt. Een nummer vertegenwoordigde een geheime code waaruit insiders konden afleiden uit welke distilleerderij deze godendrank kwam. SMWS koopt uitgelezen vaten en bottelen die onder hun eigen label. Dus enkel met nummeraanduiding, leeftijd en sterkte vermeld op de fles.

De whisky kan behoorlijk afwijken van de standaardbotteling van de distilleerderij zodat het voor leken zoals ik onmogelijk op neus en smaak te achterhalen is vanwaar hij komt. Jaren later leerde ik enkele leden van de Scottish Malt Whisky Society kennen. Misschien niet toevallig dat ik ze heb leren kennen via whisky. Marc, lid nr.23 van 100°PROOF, heeft een aardige verzameling SMWS –bottelingen thuis staan, waar we al menige van hebben mogen proeven. Toen we informeerden naar SMWS, stelde hij voor om samen met Dirk lid nr.33 (en tevens lid van SMWS) eens naar Roosendaal te rijden.  Hier zit een officiële verdeler van SMWS, die steeds de meeste courante bottelingen open staan heeft. Kwestie van te kunnen proeven wat je koopt. En dat hebben we dan ook uitgebreid gedaan

 

LENTE COLLECTIE 2006

 

De ganse nieuwe lentecatalogus hebben we onderzocht en geloof me, je neemt er best je tijd voor. Elke fles evolueert van neus en smaak in die mate dat je met elke dram gerust een 15 tal minuten verder kan. Als er al twijfel was, verdween die met elke nieuwe ontdekking in het aanbod als sneeuw voor de zon: 100°PROOF wordt lid van SMWS!

 

Dirk, Marc en Vaes Bros.
 

 

Na het invullen van de nodige “formulieren” en het kiezen van een lidnummer, werd de bijhorende fles die men krijgt bij ondertekening officieel overhandigt.

 

Leon Van Dorst (SMWS)

 

 

 

Op één na stonden alle flessen van het beschikbare assortiment open om te proeven. Omdat Dirk (Lidnr.33) ook deze wilde laten proeven, opende hij voor ons zijn aangekochte fles GLENFARCLAS 40y.


 

 

 

Er werden nog wat flessen voor persoonlijk gebruik aangekocht en al ééntje voor de volgende clubtasting. Een 18 jarige. Nu onze club lid is, één van de 25.000 wereldwijd, zal er af en toe wel een fles op onze tastings opduiken. Weeral een kleine stap voor 100°PROOF maar… .

 

 

Met dank aan Marc die een voorbeeldig chauffeur was, en natuurlijk ook Dirk, die ons van zijn prachtige whisky liet meegenieten.

 

TERUG

www.smws.be