TERUG

OPENING NIEUWE PRIK&TIK
EN SINGLE MALT WHISKYSHOP
IN ZAMMEL

...VAN JAN (Lidnr.24)

28 Sept t/m 01 Okt 2006

Werner (Lidnr.2) stuurde volgend verslag binnen...

 

OPENINGSRECEPTIE DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2006

 

 

Opening van de nieuwe Prik&Tik en bijhorende Single Malt Whiskyshop van Jan (Lidnr.24) in Zammel. Wat voor mij, en waarschijnlijk ook nog voor andere genodigden onwaarschijnlijk leek, gebeurde dan toch: de nieuwe zaak opende op het aangekondigde tijdstip zijn deuren. Bij het arriveren op de openingsreceptie werden weliswaar de laatste schilderwerken nog uitgevoerd…door acteurs die wat kwamen bijklussen na hun uren. Het leek wel het betere verborgen camerawerk… dat was het eigenlijk ook. De stijl was meteen gezet, een gezellige sfeervolle avond volgde.

 

 

In het midden van de nieuwe drankenhal bevond zich een paradijselijk eilandje. Voorzien van veel en nog meer whiskyflessen, in op maat gemaakte houten kasten/rekken waar deze vol respect werden tentoongesteld

 

 

Samen met nog 15 andere 100° PROOF leden, zagen we dat op dat eiland een heus leeg(?) bourbonvat was aangespoeld. Op het vat prijkte de naam:BOWMORE en het jaartal 1990.
Toen Jan zei dat dit een vol vat 16jarige Bowmore was, voelden we ons weer betrokken worden bij een volgend verborgen camera moment.
En wat bleek? De eerste fles, afgevuld met de betreffende whisky, kwam te voorschijn, en we mochten allen proeven.

 

Vroeger moest je hier voor naar Schotland om dit te kunnen doen, wat op zich geen opgave is, maar vanaf heden kun je dit ook in Zammel. Je kunt hier je fles vullen met een 16 jaar op Bourbonvat gerijpte Bowmore, waarna het gelabeld en genummerd wordt.

 

Ons geschenk aan Jan zou een mooie plaats krijgen in het nieuwe gebouw. Een clubreisfoto van Jim McEwan die met Jan op de foto wilde in Bruichladdich.

 

Woordvoerder en Guy Boyen

 

Vervolgens daalden we af naar “ -1” waar een heuse undergroundparty aan de gang was.

 

 

Hier vindt je ook Jan zijn nieuwe toekomstige tastingruimte terug. De aankleding van het lokaal moest nog gebeuren, maar in gedachten kon je mij al zien zitten, binnen een nog te bepalen moment in de nabije toekomst, met een 6 à 7 tal whisky’s voor mij. Misschien wel in de nabijheid van de kachel die al geplaatst was.
Noot: een haardvuur en een tastinglokaal zijn ontegensprekelijk een geslaagde combinatie.

 

 

Drank en hapjes werden uitgedeeld, interessante gesprekken werden uitgewisseld. Zowel met onze eigen leden als met Cask Six leden, die andere sympathieke whiskyclub uit de kempen.

 

Ook wilde er her en der mensen mee op de foto met Jan.

 

Het werd vroeg laat, maar dankzij Gerry, onze professionele afronder in de club, kwamen we allen terug bovengronds aan op een deftig uur. (Behalve Gerry zelf bleek achteraf!).

 

VERDER