WWW.100PROOF.BE

VERDER (2/11)

 

PAGINA 1 / 11

 

 

 

 

Het was meer in “the spur of the moment” dat ik op het verjaardagsfeestje van de Belgische Arran Ambassador Jan Vissers zei: “Volgend jaar gaan we!”. Het verjaardagsfeestje was eigenlijk een Arran tasting en waar we naar toe gingen was het “Music & Malt Festival” op  Arran Distillery in Schotland.
Achteraf besefte ik algauw dat de data overeenstemden met die van Graspop, maar een man is maar zo goed als z’n gegeven woord niewaar?
In de aanloop naar de zomer van 2014 werd er dus vergaderd bij Vissers. Een reisgezelschap werd samengesteld, boekingen en reservaties werden besproken (én uitgevoerd door gekend “Reisbureau Vaes”). Met andere woorden, het werd allemaal een beetje concreet en op 26 juni troffen we elkaar aan de balie van Brussels Airlines in Zaventem voor de vlucht naar Edinburgh, Schotland.

 

 

 

 

“Wij” zijn ondertussen Marc van Finest Notes, kleine stelle van Cask Six en 100°PROOF, Jurgen “The Whisky Mercenary, Jan en ik. Leuk was het om Billie Walker in de rij van onze vlucht aan te treffen. De avond voordien zaten Jan en ik nog bij hem aan tafel op de viering van 10 jaar Premium Spirits alias Claudia Ham (recent nog opgenomen in het illustere gezelschap van “Keepers of the Quaich”) en nu dus op terugweg naar “huis”. Werkend aan een nieuw project waarover we nu nog niets mogen zeggen … .

 

 

 

 

 

Eenmaal in taxfree gebied op de luchthaven, werd er uiteraard naar de whisky’s gekeken. Groot was de verrassing om hier een 17 jarige Kininvie Batch 1 aan te treffen! Volgens ons was de prijs ook nog eens verkeerd en stond de komma 1 plaats teveel naar links. Navraag leerde echter dat de winkel niet meer euro’s vroeg en de manager werd er bij gehaald. We vertelden haar dat we aan die prijs de hele stock wilden opkopen en hebben dat dan ook gedaan. De twee flessen van elk 50 cl!

 

 

 

 

 

 

Sommigen waren een appelflauwte nabij en dus moest de innerlijke mens eerst versterkt worden alvorens de verdere oversteek gemaakt kon worden.

 

 

 

 

 

 

Eenmaal geland in Edinburgh was het aan mij. De huurauto was toe aan een upgrade en ne keer links rijden met een automatic moet je eens gedaan hebben hé, dus waarom nu niet?

 

 

 

 

Tijdens het doorkruisen van Schotland, Edinburgh richting Glasgow, zijn er genoeg ronde punten en afslagen om het links “automatisch” rijden een beetje onder de knie te krijgen. Eenmaal aangekomen in Irvine bij het Menzies Hotel gaat m’n dank uit naar m’n medeweggebruikers en m’n respect naar m’n medereizigers. Balls of steel! (Maar ze zijn zich eigenlijk van weinig kwaad bewust.)

 

 

 

 

Het hotel is een voltreffer. Schitterende kamers mét fietsje (om in de reusachtige badkamer rond te rijden), lekker eten, goed functionerend barpersoneel en een breedbeeld TV in de lounge waarop de Belgen hun wedstrijd in Brazilië winnen! Dag 1 zit er op!

 

 

 

 

 

 

 

WWW.100PROOF.BE

VERDER (2/11)