HOME    TERUG

 

 

Een leeg whiskyvat vertelt zijn eigen verhaal. Het heeft whisky grootgebracht die daarna werd verspreid in flessen over de hele wereld. Het zijn deze vaten die er voor hebben  gezorgd, dat de gedistilleerde vloeistof werd omgevormd tot whisky. De geur die nog in een leeg whiskyvat aanwezig is, bewijst dit ontegensprekelijk. Deze geur doet denken aan de geuren die je in de warehouses van een distilleerderij terug kan vinden. Geuren van heerlijk rijpe whisky gemengd met eikenhout. Het is dan ook leuk om je neus in het vulgat van het lege vat te steken, en deze geuren keer op keer terug op te snuiven, terwijl je in gedachten  terugkeert naar een warehouse waar deze vandaan komt. Maar net zoals wij mensen, worden vaten ook te oud om nog productief te zijn, en worden ze opgevangen door mensen die ze een laatste thuis willen bezorgen. Er zijn dan ook  leden, die zich ontfermen over vaten die door de whiskyindustie worden uitgestoten...


Hans (Lidnr.007)


Werner (Lidnr.2)


Jan (Lidnr.24)

Christophe (Lidnr.25)

Er zijn leden die nog een stapje verder gaan, en niet kunnen wachten tot het vat leeg is...

Jan (Lidnr.24) heeft een vol  first fill oloroso sherry butt waar bijna 16 jaar Glenfarclas heeft in gerijpt, laten bottelen. Hier zijn 618 flessen prachtige whisky uitgekomen, allen gebotteld op vatsterkte (60,2%Vol). Deze flessen zijn trouwens te koop in zijn whiskyshop.

Eerder had Jan (Lidnr.24) ook al een geslaagd experiment uitgevoerd, waarbij hij flessen Very Young Ardbeg cask strength heeft leeggegoten in een leeg porto vaatje.
In dit vaatje had hij de Ardbeg laten narijpen, en vervolgens terug afgevuld in de flessen.