TERUG

 

 

Willem (Lidnr.19) bezocht Jack Daniel's in Tennessee (Juni 2009)

 

 

Vlaanderen zendt zijn zonen en dochters uit. Eén van die zonen is Willem, lid n°19 van 100°PROOF WHISKYCLUB, en Vlaanderen zond hem voorbije zomer naar het USA van Barak Obama. Aangezien het de taak was om een stukje Vlaamse cultuur te verspreiden in en rond Tennessee, kon er een kort bezoekje aan de Jack Daniel’s Distillery ingepland worden.

 

 

De populariteit van “Jack” werd al meteen duidelijk door de afmetingen van de parking. Die van Bobejaanland heeft er zwaar concurrentie aan. Het bezoekerscentrum probeert er zo authentiek mogelijk uit te zien. ’T is te zeggen, zo authentiek als Amerikaans mogelijk is. Hey, als het werkt voor Disney …

 

 

 

 

 

De totale focus ligt op de “shop”, maar de distilleerderij kan ook bezocht worden. Langs de reusachtige installatie om esdoorn te verkolen (zie foto hierboven), die gebruikt wordt om de spirit te filteren, het grote verschil met “ongefilterde” bourbon, wordt je naar een industrieel gebouw geloodst

 

 

 

 

Overenthousiast en gehaast wordt je er doorheen geloodst. “Geen foto’s en geen vragen AUB!” Dolletjes!
Blijkbaar was er een klein technisch mankement, want de spirit viel slechts druppelsgewijs in de grote vaten, gevuld met verkoolde esdoorn. Gelukkig was het vlug verholpen. Zodra de groep gepasseerd was spoot het terug volle kracht op de “filter”.

 

 

 

 

Op zijn vraag en ons verzoek heeft Willem er een aantal flessen gekocht die enkel op de distilleerderij te krijgen zijn. Let wel: men mag op de distilleerderij géén alcohol schenken. Proeven was er dus niet bij, met uitzondering van een limonade! Ondertussen hebben we de Jack Daniel’s Silver Select Single Barrel 100 PROOF Tennessee Whiskey geproefd op onze 105°PROOF BOURBONCLUB en goed bevonden!

Bedankt voor alles, Willem.

 

 

Jack & Willem

 

TERUG