Grumpy Old Men Tour 2009

 

 

Ierland 21 mei – 1 juni

 

 

 

 

 

Voorwoord

dag 0 - wo 20 mei

dag 1 - do 21 mei

dag 2 - vr 22 mei

dag 3 - za 23 mei

dag 4 - zo 24 mei

dag 5 - ma 25 mei

dag 6 - di 26 mei

dag 7 - wo 27 mei

dag 8 - do 28 mei

dag 9 - vr 29 mei

dag 10 - za 30 mei

dag 11 - zo 31 mei

dag 12 - ma 1 juni

Slotwoord

 


 

Voorwoord

 

Al enkele jaren leefde de prémature idee om eens met een select clubje groene jongens naar het minstens zo groene Ierland te trekken. Na wat vergeefse pogingen wegens al ergens anders, geen tijd, werk enz kwam er dan eind vorig jaar toch wat schot in de zaak (niet te verwarren met: Er kwam een Schot in de zaak). Plannen werden gesmeed en scenario’s bedacht. Vrienden werden gepolst en overtuigd. Een datum vastgeprikt. Uiteindelijk werd het oorspronkelijke kwintet herleid tot een behaard en bejaard viertal.

Hier volgt een beschrijving van de vier.

Frans Valvekens, 62, wereldreiziger gespécialiseerd in Zuid-Amerika en aanverwante gebieden. Geďnteresseerd in cultuur, natuur en vrouwenzaken. Dit laatste is inmiddels verholpen door middel van een huwelijk met Angelica.

Titte Van den Broeck, voluit Herr Baron Titte von Hosen, 55, nachtburgemeester van Heist, veelbelezen natuurfilosoof, zeer bedreven in geheimzinnige vrouwenzaken en interesse in gerstesapcultuur over de hele wereld. Verstokt vrijgezel al knijpt ie wel eens een katje in het donker.

Eric Van Loo, 54, privé-secretaris van bovenvermelde Baron, transcripties is zijn dada. Hij werd om zijn precisie en technische bagage tot fotograaf van dienst benoemd. Eveneens vrijgezel en voor de rest zowat de enige normale van het gezelschap te noemen.

J’O Van Dessel, 54, schrijver van dit verslag, reisleider en gids, mag zich een halve Ier noemen. In het bezit van één vrouw en twee dochters. Niet altijd even ernstig te nemen.

Na enkele met gepaste whiskey overgoten bijeenkomsten werd het reisplan vastgelegd en was het aftellen tot O.H. Hemelvaart, een gepaste datum om met dit gezelschap, althans voor korte tijd, ook even een luchtsprong te wagen.

Moesten er bij het lezen van dit verslag vragen rijzen over de waarheidsgetrouwheid dan kan ik de lezer enkel aanraden om een frisse Guinness uit te schenken en te bedenken dat er ook bij de Ieren al eens met spek geschoten wordt.

Voor we aan het echte reisverslag beginnen zou ik nog graag mijn reisgenoten bedanken voor hun aangename aanwezigheid tijdens onze trip. Ik hoop dat ze evenveel van mij opgestoken hebben als ik van hen. Ook bedank ik langs deze weg mijn Ierse whiskeyvriendin Aoife O’Sullivan, Brand ambassador bij Cooley Distillery die ons de weg bereidde naar het hart van de Ierse Whisky.

 

J’O