TERUG

Voorziter en woordvoerder live on air

 

Naar aanleiding van mijn overwinning in het VRT zomerprogramma 1000 zonnen en garnalen, werd ik de ochtend na de TV-uitzending verwacht in de studio van Radio 2, voor een kort live interview in het programma van Anja Daems...

 

Voorzitter in het medialandschap

 

Dinsdag 15 augustus 2006, 08:40u

Samen met onze woordvoerder worden we begeleid naar de studio door Sarah, die mij de dag voordien gebeld heeft met de vraag of ik echt niet naar de studio wilde komen. Anja Daems is bezig haar ding te doen. Het programma loopt van 8 tot 10u en wij zouden in actie moeten komen na het nieuws van 9u. Anja komt tussen twee praatsessies vlug een praatje met ons slaan, om zo ook haar verwachtingen van het interview kenbaar te maken. Ze reageert enthousiast als we 3 whisk(e)y's bovenhalen. Iets voor het nieuws van 9u mogen we mee plaatsnemen aan het desk van Anja, en kunnen we onze 3 meegebrachte whisk(e)y's inschenken voor de live uitzending.

 

 

Het interview verloopt vlotjes. In 4 minuten tijd hebben we de doorsnee whiskyclub-vragen kunnen beantwoorden en ook Sarah en Anja drie whisk(e)y's live voor de radio laten proeven zijnde:

Redbreast 15y
Ardbeg 10y
Glenfarclas 1989 Single Cask Botteling  1st Fill Oloroso Sherry Butt (Prik&Tik)

 


Anja stelt het tijdstip waarop ze dit ondergaat (9u 's morgens) in vraag , maar zet het glas Ardbeg toch gretig aan de lippen. Ze neemt wel degelijk een slok want ze omschrijft hem als slecht :-)
Ook het woordje rook wordt vernoemd. De twee dames hebben lol.
De Redbreast 15y wordt beter onthaald en de laatste, de Glenfarclas 1989, is de winnaar. Dit zal Jan (Lidnr.24) graag horen.

De restanten in de glazen werden professioneel verwijderd, en we keren terug naar huis.
Bij het verlaten van de studio roept Anja nog verwonderd, dat  een rooksmaak haar mond nog steeds overheerste.

...de Ardbeg heeft z'n werk gedaan.

 

 

 

 

Anja Daems en Glenfarclas 1989