TERUG   

1000 ZONNEN EN GARNALEN

 

Dank zij Eric (Lidnr.48) heeft onze voorzitter kunnen/mogen/moeten meedoen aan een opname van het VRT zomerprogramma "1000 zonnen en garnalen". Het betreft hier de rubriek waarbij 2 verenigingen tegen elkaar opkomen in een wedstrijdje, en zo 100 € kunnen winnen voor hun clubkas.

 

Maandag 24 juli 2006

13:00u. Aankomst in het pretpark Bobbejaanland voor de opname's. Het is broeierig warm (in de Kempen is het in de zomer altijd warmer dan elders in België). Sabine, onze weervrouw, zegt dat elke inspanning met dit weer  vermeden moet worden..."but a man's gotta do, what a man's gotta do". Onze contactpersoon in het park wordt opgebeld, en samen met mijn vrouwlief mogen we het park enteren, waar we nog even moeten wachten op mijn tegenkandidaat.

 

 

Ietsje later arriveert mijn tegenkandidaat en zijn we volledig. Tino zal spelen voor een voetbalclub uit Okselaar. We vernemen ondertussen dat de wedstrijd "de vinnigste vinger" zal zijn. De spelregels zijn duidelijk: om het meeste op een knopje duwen, en dit gedurende 1 minuut. OK, let the games begin... dachten wij zo.

 

Maar nu komen de regisseur, de cameraman en de geluidsman ook in het verhaal. Er werd met mij begonnen om een scène te filmen voor het introductiefilmpje. De filmlocatie was een oude uit gebruik genomen boot, aan de oever van een vijver in het park. De regisseur had een verhaallijn bedacht, waar ikzelf zo mijn bedenkingen bij had. Zo moest ik, zonder enige acteerervaring, een kapitein van een schip spelen die een volledige fles Springbank 10y 100°PROOF leegdronk en hierbij deed alsof ik steeds minder en minder nuchter bleef. Ervaringen met dronken worden zijn mij totaal vreemd, dus was mijn acteerprestatie ook totaal ongeloofwaardig. Enige verandering in de verhaallijn was uitgesloten. Het zou er leuk uitzien op TV volgens de crew... yeah right!

De cliché's over whisky drinken werden uitvergroot... zucht.

Eens de fles leeg zou ik Tino, mijn tegenkandidaat, in mijn leeg glas te voorschijn zien komen. Dit zou worden gerealisseerd door special effects die er later bij worden gemonteerd, aldus de regisseur.

 

 

Onnodig te zeggen, dat mijn acteerprestaties even slecht waren als verwacht.
Ook het praten voor de camera is niet echt mijn ding. Daar heb ik een woordvoerder voor...die met vakantie was.

"But a man's gotta do, what a man's gotta do"

 

 

 

 

Meer dan een uur later was het de beurt aan Tino voor de opname van het introductiefilmpje.
Zijn opdracht was jongleren met de voetbal voor de camera.
In tegenstelling tot mij, was deze opdracht voor hem op het lijf geschreven.

 

16:30u
Eindelijk! Waar we voor gekomen waren kon gaan beginnen. De tellers werden uitgedeeld waarop we dadelijk één minuut lang zouden moeten op drukken. Een vijftal camera's werden rondom ons geplaatst en de spanning was te snijden, althans zo moesten we ons gedragen voor diezelfde camera's.
De wedstrijd zelf was inderdaad op één minuut voorbij. Ik won met 268, tegenover 222 voor Tino. Een opluchting om toch nog iets possitief aan dit avontuur mee naar huis te kunnen nemen: 100 € voor de clubkas. De mogelijkheid bestond er ook nog  in, om na winst nog een ronde verder te spelen waar je alles kan verliezen of
200 € winnen. Statistieken leren ons dat stoppen de beste optie was. Toen ook nog bleek, dat er in de volgende ronde om ter snelst een tent moest opgezet worden tegen iemand van een paintball-club bij 32°C, denk ik de juiste beslissing te hebben genomen.

 

 

 

 

 

 

Dag van uitzending was 14 augustus. 

Groeten,
Werner (Lidnr.2)

 

RANDGEBEUREN      HOME